Siirry sisältöön

Kaarea

Kaarean kalamureke ja kylmä kastike
3.6.2019

Kaarean kalamureke ja kylmä kastike

Lohesta tehty kalamureke maistuu koululaisille. Tällä ohjeella valmistat kirjolohimurekkeen ja kylmän kastikkeen kotikeittiössä – ja maku on kuin koulussa!

Koulun kalamureke ja kylmä kastike

4 ruokailijalle

Kirjolohimureke

700 g ruodotonta kirjolohifilettä
2 kananmunaa
1½ tl sipulijauhetta
2½ tl suolaa
½ tl valkopippuria
1 sitruunan kuori raastettuna
3 dl laktoositonta kuohukermaa
öljyä

Raikas kylmä kastike

1 prk (200 g) laktoositonta kermaviiliä
½ rkl sinappia
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
½ tl sokeria
1 dl persiljaa ja ruohosipulia hienonnettuna

Valmistus
  1. Poista kirjolohesta nahka ja leikkaa lohi kuutioiksi.
  2. Laita lohi, kananmunat ja mausteet monitoimikoneeseen ja soseuta.
  3. Lisää kerma joukkoon ohuena nauhana ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  4. Esilämmitä uuni 150 asteeseen kiertoilmalla. Voitele leipävuoka öljyllä ja leikkaa pohjalle leivinpaperi.
  5. Levitä murekemassa leipävuokaan tasaisesti ja peitä se alumiinifoliolla. Kypsennä esin 30 minuuttia, sen jälkeen poista folio ja kypsennä vielä 10-15 minuuttia.
  6. Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset sekaisin kulhossa.
  7. Kumoa mureke vuoasta, kun se on jäähtynyt hetken aikaa. Leikkaa mureke paloiksi ja tarjoile kastikkeen, keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kera.