Siirry sisältöön

Kaarea

Kaarean ohrapuuron ja puolukka-omenakiisselin ohje
3.6.2020

Kaarean ohrapuuron ja puolukka-omenakiisselin ohje

Ohrapuuro on suosikkiruoka Turun kouluissa ja päiväkodeissa vuodesta toiseen. Samettisen pehmeä puuro tarjoillaan kirpsakan puolukka-omenakiisselin kera. Tällä ohjeella tämän herkun valmistus onnistuu myös kotikeittiössä!

Koulun ohrapuuro ja puolukka-omenakiisseli

4 ruokailijalle

Puolukka-omenakiisseli

4 dl omenamehua
2 dl pakastepuolukoita
½ dl sokeria
½ dl vettä
2 rkl maissitärkkelystä

Ohrapuuro

2 dl vettä
1½ dl rikottuja ohrasuurimoita
1 l laktoositonta täysmaitoa
½ tl suolaa
2 rkl kasvirasvalevitettä

Valmistus
  1. Laita kaikki kiisselin ainekset maissitärkkelystä lukuun ottamatta kattilaan ja kiehauta. Soseuta ainekset sauvasekoittimella.
  2. Kiehauta uudelleen ja lisää joukkoon maissitärkkelys koko ajan vatkaten.
  3. Jäähdytä kiisseli jääkaapissa ja vatkaa vispilällä ennen tarjoilua.
  4. Lämmitä vesi ja ohrasuurimot kattilassa. Keitä, kunnes vesi on haihtunut.
  5. Lisää joukkoon 3,5 dl maitoa ja keitä, kunnes maito on imeytynyt suurimoihin. Sekoita puuroa tasaisin väliajoin, jotta se ei pala pohjaan.
  6. Lisää loppu maito ja keitä, kunnes suurimoista ja maidosta on keittynyt puuro.
  7. Mausta lopuksi suolalla ja sekoita joukkoon kasvirasvalevite.

Tarjoile ohrapuuro puolukka-omenakiisselin ja juustolla päällystettyjen ruisleipien kera.