Siirry sisältöön

Kaarea

Kaarean pasta bolognesen resepti
3.6.2020

Kaarean pasta bolognesen resepti

Pasta bolognese on helppo arkiruoka. Kaarean kouluruokareseptissä suurin osa lihasta on korvattu broilerin jauhelihalla, jolla saadaan pienennettyä merkittävästi annoksen hiilijalanjälkeä. Tällä ohjeella herkkuruoka valmistuu kätevästi myös kotikeittiössä.

Koulun pasta bolognese

4 ruokailijalle

2 varsisellerin vartta
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
1 keltasipuli
3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
800 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
1 lihaliemikuutio
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl kuivattua oreganoa
400 g broilerin jauhelihaa
100 g naudan jauhelihaa

  1. Hienonna varsisellerit, porkkanat, valkosipulinkynnet ja keltasipuli veitsellä.
  2. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää joukkoon vihannekset. Kuullota noin 3-5 minuuttia.
  3. Lisää joukkoon tomaattimurska, lihaliemikuutio ja kaikki mausteet. Anna hautua hiljaa poreillen noin 30-35 minuuttia.
  4. Kastikkeen hautuessa kuumenna paistinpannu kuumaksi. Paista jauhelihat ja lisää kastikkeen joukkoon.
  5. Kastikkeen hauduttua tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Tarjoile täysjyväpastan ja raikkaan salaatin kera.