Siirry sisältöön

Kaarea

Kotipalveluateriat tukevat ikääntyneiden terveyttä ja toimintakykyä
27.8.2024

Kotipalveluateriat tukevat ikääntyneiden terveyttä ja toimintakykyä

Kaarea valmistaa kotipalveluaterioita sopimusasiakkailleen Varsinais-Suomessa. Palvelussa huomioidaan aterioiden ravitsemuslaatu sekä asiakkaiden yksilölliset tarpeet ja ruokavaliot. Kotiateriapalvelu tukee kotona asuvan ikääntyneen terveyttä ja toimintakykyä.

Vakka-Suomen sairaalan ravintokeskuksessa Uudessakaupungissa käy kuhina. Keittiössä pakataan toimitusta varten päivän lämpimiä kotipalveluaterioita: kalastajanpyöryköitä perunoiden, lämpimien kasvisten ja tillikastikkeen kera.

Aterioiden pakkaaminen käy Kaarean ruokapalvelun ammattilaisilta kädenkäänteessä. Pääruoka suljetaan pahvirasiaan tai mikronkestävään muovirasiaan. Salaatti ja muut lisukkeet pakataan omiin kannellisiin rasioihinsa, joista asiakas voi syödä ne sellaisenaan.

Uudenkaupungin ravintokeskuksesta lähtee päivittäin kotipalveluaterioita 100–150 Varsinais-Suomen hyvinvointialueen asiakkaalle Uuteenkaupunkiin, Vehmaalle, Taivassaloon ja Kustaviin. Ruoka valmistetaan ravintokeskuksessa ja osa siitä pakataan lämpimänä samana päivänä. Osa ruoasta jäähdytetään ja pakataan suojakaasuun, ja se lähtee asiakkaalle myöhemmin.

Kotipalveluateriat ovat osa hoivaa

Kotona asuville ikääntyneille suunnattu ateriapalvelu tukee asiakkaiden terveyttä ja mahdollistaa asiakkaan asumisen kotona mahdollisimman pitkään. Monipuoliset ja ravitsemussuositusten mukaan laaditut kotipalveluateriat ovat osa hoivaa, ja edistävät asiakkaiden fyysistä ja henkistä hyvinvointia.

Kaarea tarjoaa tasapainoisia kotiaterioita sopimusasiakkailleen ympäri Varsinais-Suomea. Aterioissa huomioidaan ravitsemussuositusten lisäksi erityisruokavaliot ja yksilölliset tarpeet, jotta jokainen asiakas saa juuri itselleen sopivan kotiaterian. Monipuolinen ruokalista vaihtelee päivittäin, mikä tukee terveellisiä ruokailutottumuksia ja tarjoaa vaihtelua.

Asiakkuussopimukset määrittävät toimitustiheyden

Uudessakaupungissa kotipalveluaterioita lähtee asiakkaille sopimuksesta riippuen joko lämpimänä joka arkipäivä, tai 3–4 kylmän aterian pakkauksessa kahtena päivänä viikossa. Aterioiden kotiinkuljetus on ulkoistettu kuljetusliikkeelle, joka toimittaa lämpimät ateriat suoraan asiakkaille. Kylmät ateriat toimitetaan kotihoidolle, joka puolestaan jakelee ne eteenpäin loppukäyttäjille.

Kotipalveluaterioissa siirrytään Varhan päätöksestä vaiheittain lämpimistä aterioista jäähdytettynä toimitettaviin. Muutoksen perusteluina ovat muun muassa kylmien aterioiden varmempi elintarviketurvallisuus ja laatuvaatimukset sekä asiakkaan vapaus ruokailla itselleen sopivana hetkenä. Varhan kotihoito toimii tarpeen mukaan asiakkaiden apuna aterioiden lämmittämisessä.

Näin valmistuvat kotipalveluateriat Uudenkaupungin ravintokeskuksessa:

Kotipalveluaterian annostelu
Lämpimänä lähtevät ateriat annostellaan kartonkirasioihin ja kylmänä lähtevät mikron kestäviin muovirasioihin.
Kotipalveluaterian pakkaus
Annos pakataan ja kelmutetaan kaasulaitteella.
Kaarea kotipalveluateria
Valmis ateria
Asiakas voi annostella aterian kotona omille astioilleen. Hyvää ruokahalua!

Lisää aiheesta

6.5.2024

Kotiateriat

Ateriapalvelumme tukee kotona asuvan ikääntyneen hyvinvointia. Monipuolinen ja ravitseva ruokavalio…

17.4.2024

Ruokapalvelut

Me Kaareassa valmistamme ravitsevia, maistuvia ja asiakasryhmän tarpeet huomioivia aterioita.