Siirry sisältöön

Kaarea

Lähituottaja, tarjoa julkiselle sektorille!
28.8.2024

Lähituottaja, tarjoa julkiselle sektorille!

Miten mukaan uuteen elintarvikkeiden hankintajärjestelmään?

Oletko perunoiden, kasvisten, juuresten tai vihannesten tuottaja?
Oletko kiinnostunut vaihtoehtoisista toimituskanavista?

Kaarea valmistaa päivittäin lähes 60 000 ateriaa keittiöissään ympäri Varsinais-Suomea. Kaarean toiveena on kasvattaa elintarvikehankintoja lähitoimittajilta sekä lisätä avointa keskustelua oman alueensa lähitoimittajien kanssa. Tästä syystä Kaarea onkin käynnistämässä uudenlaisen sähköisen hankintamenettelyn lähielintarvikkeiden hankkimiseksi (dynaaminen hankintajärjestelmä DPS).

Miksi minun tulisi kiinnostua?

Käytännössä järjestelmässä on kyse siitä, että hankkija voi sen kautta kerätä tarvitsemansa tuotemäärän yhdistellen useamman toimijan tuotantoeriä. Toimittaja voi järjestelmässä tarjota juuri sitä määrää, mitä sillä on tarjottavana – satokausien mukaan. Näin eri kokoiset ruoantuottajat pääsevät pienemmilläkin tarjottavilla erillä osaksi isompaa hankintaa.

Toimittajien määrää ei menettelyssä ole rajattu ja toimittaja voi irtaantua järjestelmästä milloin tahansa – järjestelmä ei vaadi sitoutumista pitkiin sopimuskausiin tai taetta tasaisena toistuvista tuotantomääristä.

Miten pääsen mukaan?

Kiinnostuneet toimittajat pääsevät mukaan, kunhan toimija täyttää hankinta-asiakirjoissa asetetut soveltuvuusvaatimukset.

Loppukesän ja syksyn 2024 aikana Kaarea on avaamassa järjestelmän tiettyjen tuotteiden osalta, jotka sopivat suoraan raaka-aineina käytettäviksi ruokalistan ja reseptien osalta:

  • Perunat (pestyjä, kuorittuja ja pilkottuja)
  • Vihannekset ja juurekset (pestyjä kokonaisia ja pilkottuja)
  • Kasvikset (kokonaisia ja pilkottuja)

Jatkossa olemme kiinnostuneita laajentamaan järjestelmää koskemaan myös muita tuotteita ja tuoteryhmiä. Kerätäksemme tietoa muiden tuoteryhmien potentiaalista kannustamme myös muita tuottajia ilmoittautumaan järjestelmään ja ilmoittamaan tuotteensa. Ensimmäiset järjestelmän sisällä käytävät kilpailutukset tulevat kuitenkin keskittymään yllä lueteltuihin tuotteisiin.

Hankintamenettelyn info-webinaari 9.10.2024

Tule mukaan puolen tunnin info-webinaariin kuulemaan, mistä uudessa hankintamenettelyssä on kyse. Infossa kerrotaan menettelyn hyödyistä sekä mahdollisuuksista ruoantuottajille ja -jalostajille.

Aika: 9.10.2024 klo klo 14.00
Paikka: Teams
Ilmoittautuminen: Tapahtuma ei vaadi erillistä ilmoittautumista. Voit liittyä tilaisuuteen tästä linkistä.

Järjestämme syksyn aikana kiinnostuneille tuottajille klinikoita, jossa jaamme lisätietoa hankintajärjestelmästä. Klinikoissa voi tehdä osallistumishakemuksen heti paikan päällä.

Tiedustelut ja lisätiedot:

Ari Heikkilä
hankintapäällikkö, Kaarea Oy
ari.heikkila@kaarea.fi

Lisää aiheesta