Juhlistamme Itämeripäivää teeman mukaisella lounaalla

15.8.2022
Itämeripäivä 2022

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Vuonna 2022 Itämeripäivää vietetään 25.8. www.itämeripäivä.fi


Meille Kaareassa on tärkeää olla mukana Itämeripäivässä. Toiminta-alueemme ulottuu saaristosta Aurajoen läheisyyteen ja haluamme juhlistaa ainutlaatuista ympäristöämme ja Itämerta. Itämeripäivänä Kaarean ruokapalveluissa hoivan, sairaalan ja henkilöstöruokailun asiakkaille on tarjolla Saariston kalapyöryköitä, koulu- ja päiväkotikohteissa puolestaan Itämeren kalapuikkoja kermaviilikastikkeen ja kotimaisten perunoiden kera.
Vastuullisena palvelutuottajana painotamme kotimaisia raaka-aineita ja ilmastoystävällisiä vaihtoehtoja ympäri vuoden. Tärkeän teeman ympärille on ollut mukava rakentaa oma saaristohenkinen menu ja sitä kautta antaa asiakkaillemme Aurassa, Salossa, Uudessakaupungissa, Paraisilla ja Turussa mahdollisuus olla mukana Itämeripäivässä. Keittiöissämme valmistuu päivittäin yhteensä 11 000 lounasta. Vastuulliset valinnat kertautuvat, kun annosmäärät ovat suuria.
Toivomme, että moni innostuu Itämeripäivästä ja lähtee mukaan omalla tempauksella. Tehdään yhdessä tekoja Itämeren hyväksi.