Siirry sisältöön

Kaarea

​Kaarean ja Arkean toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmelle talousneuvoksen arvonimi
20.5.2019

​Kaarean ja Arkean toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmelle talousneuvoksen arvonimi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt 17.5. Kaarean ja Arkean toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmelle talousneuvoksen arvonimen.

Insinööri Tuija Rompasaari-Salmi on toiminut ruoka-, siivous- ja kiinteistönhoitopalveluita tuottavan Arkea Oy:n toimitusjohtajana yhtiön alkutaipaleelta  vuodesta 2012 lähtien. Arkean toiminta on kasvanut yhtiön hallituksen vahvistaman strategian mukaisesti, niin että osa toiminnasta jakautui 1.1.2019 Kaarea Oy:ksi, jonka toimitusjohtajana Tuija myös toimii.

– Se, että minulle tällainen tunnustus myönnetään, tuntuu tietysti hienolta. Tekemääni työtä arvostetaan. Tätä työtä ei kuitenkaan tehdä yksin, vaan se edellyttää hyvää yhteistyötä asiakkaiden ja henkilöstön kanssa ja samalla tämä yhteistyö on saanut tunnustuksen, Rompasaari-Salmi toteaa.

Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä. Arvonimet myöntää tasavallan presidentti arvonimilautakunnan esityksen perusteella. Perjantain 17.5. esittelyssä myönnettiin kaikkiaan 83 arvonimeä. Arvonimiä on käytössä 110. Vuodesta 1918 alkaen arvonimiä on myönnetty yli 14 000, joista suurin osa miehille. Arvonimiesityksiä käsitellään arvonimilautakunnassa yleensä kaksi kertaa vuodessa