Siirry sisältöön

Kaarea

Näin syntyi Kaarea Oy
22.5.2019

Näin syntyi Kaarea Oy

Kaarea Oy käynnisti toimintansa 1.1.2019 ja ensimmäinen kevät Kaareassa alkaa olla takana. Ensimmäisistä uuden yhtiön kriittisistä kuukausista on selvitty hienosti, mutta se on vaatinut paljon työtä. Toiminnan alkumetreille on mahtunut paljon työnkuvien määrittämistä ja rajapintojen vetämistä. Tärkeintä on tietysti ollut, että asiakkaiden palvelutaso on säilynyt ja palvelutuotanto on jatkunut katkeamattomana.

Kaarea Oy:n toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmi tiivistää Kaarean ensimetrit näin: Toiminta on lähtenyt hienosti käyntiin. Kaareassa on innostusta ja henkilöstö on aktiivisia kehittämään toimintaa. Myös omistaja-asiakkaat ovat kiinnostuneet kehittämään yhtiötä.

Kaarea sai alkunsa Arkea Oy:n osittaisesta jakautumisesta. Tuija taustoittaa syitä Kaarean syntymiselle. Ensimmäiset ajatukset Kaareasta tulivat puolitoista vuotta sitten silloisen sote- ja maku-uudistuksen sekä uudistuneen hankintalain myötä. Siinä tilanteessa nähtiin tarpeelliseksi perustaa sidosyksikkö palvelemaan omistajia. Tästä syntyi Kaarea. Ennen kesää 2018 selkeytyi, että Arkean osittaisjakautumisen valmistelu pitää käynnistää ja toimiin sen suhteen ryhdyttiin pikaisesti. Jo heinäkuussa 2018 jätettiin Kaarean nimi kauppakeristeriin ja syksyn aikana valmisteltiin jakautuminen.  

Uuden yhtiön on myös pitänyt määrittää, mitä Kaarea on. Yhtiön viestiksi valikoitui: Yhdessä kaikki on paremmin. Tuija kertoo, että Kaarean toiminnan ydin on yhdessä-sana. Yhdessä omistaja-asiakkaiden kanssa teemme ja kehitämme Kaarean toimintaa. Heidän merkityksensä Kaarean toiminnalle on olennainen. Omistajat asettavat meille suuntaviivat ja ilman omistajia meillä ei ole asiakkaita. Yhdessä toimimme myös henkilöstön kanssa, koska he ovat palveluliiketoiminnan ydin. Kolmas taho, jota ei pidä unohtaa, on yhteistyökumppanit. Heillä on merkittävä rooli toiminnassamme.

Kaarea tuottaa ruoka-, siivous-, toimitila-, kiinteistönhoito- ja kunnossapitopalveluita, joista käytämme yhteisnimikettä tukipalvelut. Kaarean tehtävä on tuottaa asiakkailleen lisäarvoa, sanoo Tuija. Haluamme palvella omistaja-asiakkaitamme laajemmin Lounais-Suomen alueella ja olla heille merkittävä yhteistyökumppani. Kaareassa on hyvä pöhinä ja tekemisen meininki. Tukipalveluiden tuottajana olemme joustava, kustannustehokas ja asiakaslähtöinen toimija, tiivistää Tuija

Ja mitä Kaarean tulevaisuuden tavoitteet ovat? Yhtiön strategian mukaisesti Kaarean tavoite on kasvaa ja saada uusia asiakkaita – olla maakunnallinen toimija. Merkittävä laajentuminen tapahtuu 1.6., kun Kaarea ottaa haltuun liikkeenluovutuksella Turun kaupungin hyvinvointitoimialan puhtauspalvelut. Tällöin Kaarean palvelukseen siirtyy yli 100 laitoshuollon osaajaa, mikä tarkoittaa siivoustoimialalle merkittävää kasvua.

 

Lue lisää aiheesta: Turun kaupungin hyvinvointitoimialan puhtauspalveluita siirtyy Kaarealle