Siirry sisältöön

Kaarea

Kaarea kunnossapito taipuu moniin projekteihin
24.5.2019

Kaarea kunnossapito taipuu moniin projekteihin

Kaarean kunnossapito koostuu monenlaisesta osaamista ja se taipuu useihin erilaisiin projekteihin. Työmaita on pienistä keikoista isoihin korjausrakentamisen projekteihin. Projekteja pyörii erilaisilla työmailla kuten esimerkiksi kouluissa, päiväkodeissa ja museo kiinteistöissä. Miikka Tiainen, Kaarea kunnossapidon työnjohtaja, esittelee yhtä työmaataan. TYKSin A-sairaalassa on työn alla projekti, jossa vanhasta tupakkahuoneesta saneerataan neuvottelutila.

Kun kävimme tutustumassa paikan päällä, tilassa oli jo tapahtunut paljon. Kaikki vanhat rakenteet oli purettu pois, tämän jälkeen pinnat on puhdistettu ja luotu pohjat uusille rakenteille. Vanhassa tupakkahuoneessa puhdistettavaa riittää, koska tervaa oli vuosien varrella ehtinyt kertyä kaikkialle.

Kokonaisuudessaan tila on valoisa ja siitä on hyvät näkymät ympäristöön. Erikoisuutena tilassa oli Alvar Aallon suunnittelemat kauniit kiinteät puupenkit, jotka Retting on aikanaan lahjoittanut TYKSille. Vuosien varrella penkit olivat päässeet aika hurjaan kuntoon. Pinnat olivat pahoin naarmuuntuneet ja niissä oli tupakoinnin jälkiä. Penkit haluttiin säilyttää ja kunnostaa. Kaarea kunnossapidon varikolla toimii oma puusepänverstas. Penkit purettiin ja ne tuotiin verstaalle käsiteltäväksi. Käsittelyn jälkeen penkkien muoto ja väri pääsivät taas oikeuksiinsa ja nyt ne odottavat asennusta uudistettuun tilaan.

Miikka kertoo työmaan etenemisestä. Omana henkilöstöllä olemme tehneet rakennus-, putki-, timpuri-, metallityöt sekä osan maalauksista. Tämän lisäksi käytämme alihankintana yhteistyökumppaneita, sanoo Miikka. Työnjohdolla on tärkeä rooli Kaarea kunnossapidon toimintamallissa. Työnjohtaja vastaa niin omasta kuin alihankkijoiden töistä, sekä työmaan valvonnasta. Tämä helpottaa asiakkaan roolia, kun otamme kokonaisvastuun projektista.