Siirry sisältöön

Kaarea

Arvoilla johtamisella yhteiseen menestykseen – yhdessä kaikki on paremmin
4.9.2019

Arvoilla johtamisella yhteiseen menestykseen – yhdessä kaikki on paremmin

Kuntamarkkinoiden blogikirjoituksessa pohdimme arvojen merkitystä uuden yhtiön johtamisessa. Voit lukea koko kirjoituksen tästä tai klikata itsesi Kuntamarkkinoiden -sivuille.

 

Miten saamme uudessa yhtiössä koko henkilöstön kulkemaan yhteiseen päämäärään? Miten tarjota asiakkaille parempaa palvelua? Kaareassa me valitsimme yhteisesti laaditut arvot kantavaksi voimaksi kaikkeen tekemiseen. Yhteisiin arvoihin panostamalla haluamme antaa ihmisille mahdollisuuden parempaan. Se tarkoittaa tietysti parempaa ruokaa, siivousta, kiinteistönhoitoa ja kunnossapitoa, mutta myös parempaa ja turvallisempaa työpaikkaa, parempia suhteita asiakkaisiin ja kumppaneihin sekä parempaa palvelua loppuasiakkaillemme.

Kaarea Oy syntyi vuoden vaihteessa Arkea Oy:n osittaisesta jakautumisesta. Arkea jatkaa toimintaa markkinoilla ja Kaarea toimii in-house periaatteella. Kaarean syntymisen takana oli tarve luoda sidosyksikkö kohtaamaan omistajien tarpeita. Tämä asetti pohjavireen koko yhtiön toiminnalle. Olemme olemassa omistajiamme varten. Hyvin nopeasti Kaarean perusajatukseksi nousivat me, yhdessä tekeminen ja toisista huolehtimista. Lisää voit lukea Näin syntyi Kaarea Oy.

Yhteiseen päämäärään kulkemisen tueksi nousivat arvot. Arvojen kautta luomme omaa identiteettiä, mitä tarkoittaa olla kaarealainen ja mikä on meidän tapamme työskennellä. Arvot luotiin yhdessä henkilöstön kanssa. Tämä oli tapa myös viestiä siitä mikä on meidän tapamme ja mitä yhdessä tekeminen on. Arvoihin pääsi vaikuttamaan tehdyn kyselyn kautta, jonka tuloksia jalostimme yhteistyössä henkilöstön kanssa. Näiden yhteisten ponnistelujen kautta syntyivät sanat yhdessä – paremmin – sydämellä, ohjenuoramme kaikkeen tekemiseen.

Ymmärrämme, että pelkkä arvojen luonti ja niiden kirjaaminen ei riitä. Haluamme tuoda arvot lähelle. Arvojen mukainen työskentely ei ole irrallaan päivittäisestä tekemisestä. Se ei myöskään ole mitä joku muu jossain muualla hallinnossa meille tuottaa. Arvojen mukainen toiminta on niitä jokapäiväisiä pieniä tekoja. Se millä asenteella kohtaamme asiakkaan ja työkaverin ja miten suhtaudumme omaan työhömme. Työn arvostus lähtee itsestä. Kun arvostamme omaan työtämme, työnantajaamme, se välittyy ja ympäristö arvostaa myös työtämme.

Vaikka Kaarea on yhtiönä nuori, on sillä pitkät juuret. Kaarea on syntynyt liikkeenluovutuksena ja kaikki asiakkaat ovat tulleet liikkeenluovutuksen kautta. Lyhyen historian aikana olemme ehtineet tehdä merkittäviä liikkeenluovutuksia, josta suurin koski yli 150 henkilöä. On tärkeää että vaalimme olemassa osaamista, mutta yhtä tärkeää on, että luotsaamme henkilöstön kohti uutta yhteistä päämäärää. Juurikin arvojen kautta uskomme tässä onnistuvamme.

 

Kuva: Arkea Oy / Katja Tättäläinen