Siirry sisältöön

Kaarea

BLOGI: Yhdessä kaikki on paremmin – Kaarea on vastuullinen työnantaja
5.3.2020

BLOGI: Yhdessä kaikki on paremmin – Kaarea on vastuullinen työnantaja

Kaarean arvot – Yhdessä, Paremmin ja Sydämellä – ovat syntyneet yhdessä tekemällä henkilöstömme kanssa ja kuvaavat aidosti periaatteitamme ja tekemistämme. Arvot ohjaavat toimintaamme ja varmistavat sen, että työnteko hoituu sovittujen yhteisten toimintatapojen mukaisesti. Tavoitteenamme on luoda Kaareasta menestyvä yritys uudistamalla ja kehittämällä tekemistämme yhdessä henkilöstömme ja asiakkaidemme kanssa joka päivä. Haluamme työnantajana varmistaa henkilöstöllemme mahdollisuuden oppia, menestyä ja löytää itselleen sopivan urapolun.

Yhdessä asiakkaidemme kanssa rakennamme luottamuksellisia ja kestäviä kumppanuussuhteita. Tahdomme tukea ja olla mukana toteuttamassa asiakkaidemme asettamia tavoitteita ja yhteistyössä varmistaa palveluidemme sopimuksenmukaisuus, vastuullisuus, laadukkuus ja kehittyminen. Meille taloudellinen vastuu eli huolenpito kannattavuudesta ja kilpailukyvystä on perusta, jotta voimme tehdä myös sosiaalisesti ja ympäristöllisesti vastuullisia tekoja. Vastuullisena toimijana otamme omalta osaltamme huomioon toiminnassamme ja hankinnoissamme hiilineutraalisuuden haasteet.

Parhaillaan rekrytoimme kesätyöntekijöitä erilaisiin kohteisiimme ruoka-, siivous- ja kunnossapitopalveluissa. Kaareaan tulevilla uusilla työntekijöillä on mahdollisuus perehtyä monenlaisiin työtehtäviin: ruokapalveluissa esimerkiksi ruoan valmistuksen, kahvilan ja tilaustarjoilujen tai ruokatuotannon hallinnon tehtäviin, siivouksessa ylläpitosiivoustehtäviin tai sairaala- ja sosiaalipalveluiden laitoshuoltotehtäviin, sekä kunnossapitopalveluissa erilaisiin rakentamisen ammatteihin ja peruskorjaamisen sekä kunnossapidon työtehtäviin.

Haluamme huolehtia ja kantaa vastuumme siitä, että Kaarean kesätyöntekijöiden ensimmäiset kokemukset työelämästä jäävät heille hyödyllisiksi ja monipuolisiksi oppimiskokemuksiksi, sekä mukaviksi muistoiksi. Uudet kesätyöntekijät ovat meille korvaamattomia, ja yhdessä vakituisen henkilöstömme kanssa he huolehtivat ja varmistavat sen, että palvelumme sujuvat tasalaatuisina lomakaudesta huolimatta.  

Omalla työurallani erilaisissa ruoka-alan tehtävissä olen kohdannut upeita persoonia sekä kesätyöntekijöinä että työhön tutustujissa, ja heidän työuriaan olen saanut seurata vielä vuosia myöhemminkin. Myös itselle ensimmäiset kesätyöpaikat ovat olleet merkittäviä kokemuksia, ja niitä kokemuksia mieleen palauttaessa on helppo asettua kesätyöntekijöidemme asemaan: ilmassa on uteliaisuutta, jännitystä, onnistumisen iloa – työelämää parhaimmillaan!

 

Kirjoittaja: Sari Markkola-Niemi, ruokapalvelupäällikkö, vastuualueenaan Kaarean ruokapalveluiden operatiivinen toiminta ja tuotekehitys. Sydäntä lähellä ihmiset ja hyvä ruoka.