Siirry sisältöön

Kaarea

Keittiöstä laitoshuoltoon – Poikkeustila on muuttanut kaarealaisten työtehtäviä
2.4.2020

Keittiöstä laitoshuoltoon – Poikkeustila on muuttanut kaarealaisten työtehtäviä

Koronan aiheuttama poikkeustila on tuonut usealle kaarealaiselle isompia ja pienempiä muutoksia omaan työhön. Osalle se on aikaansaanut hyppäämistä omasta tutusta työrutiinista johonkin uuteen. Auran kunnassa työskentelevä keittiöhenkilökunta oli etulinjassa näissä muutoksissa.

 

Kun kouluissa siirryttiin pääosin etäopetukseen, Auran keittiöllä reagointiin henkilötarpeen muutokseen joustavasti. Ateriamäärien laskettua merkittävästi ei koko keittiöhenkilökunnalle ollut riittävästi töitä ruokapalvelussa. Toisaalla taas korona epidemia on lisännyt laitoshuollossa siivouksen tarvetta hyvinvointitoimialan kohteissamme, ja lisäkäsipareille oli tarvetta. Hienolla asenteella ja omatoimisuudella Auran keittiöhenkilöstö päätti keskuudestaan, ketkä heistä siirtyisivät työskentelemään laitoshuollon kohteeseen ja ketkä jäisivät keittiölle valmistamaan tarvittavat koulun ja hoivapalveluiden ateriat. Auran tiimi heijastaa toiminnallaan Kaarean arvoja parhaimmillaan. Yhdessä sekä isolla sydämellä he varmistavat palveluidemme toimivuuden. 

Siivouspalveluiden palveluohjaaja Meri Rauduskoivu-Lindberg kertoo yhteistyöstä Aurasta siirtyneiden Johannan, Sannan ja Helin kanssa: ”Olen todella otettu siitä, miten Aurasta henkilöstöä lähti kauhan varresta siivoustyöhön. Upeaa heittäytymistä! Yhteistyö on mennyt paremmin kuin osasin kuvitella.”

Tunne yhteistyön sujumisesta on varmasti ollut molemminpuolinen, kun jo muutaman päivän jälkeen uskallettiin hymyissä sanoa harkitsevansa pysyvästi työkohteen vaihtamista.

 Me Kaareassa olemme olleet henkilöresurssien kohdentamisen suhteen hyvässä asemassa emmekä ole joutuneet keskustelemaan lomautuksista. Niissä kohteissa, joissa työmäärä on vähentynyt, olemme pystyneet tarjoamaan henkilöstölle korvaavaa työtä toisaalla. Muutokset on otettu hienosti vastaan. Tehtäviä suunnitellessa otamme huomioon siirtyvän henkilön osaamisen ja huomioimme sen myös perehdyttämisessä. Vaikka ruoka- ja siivouspalvelutyössä on paljon omaa osaamista, on kaksi tärkeää seikkaa samat: Kummassakin tulee ymmärtää hygienian ja asiakaspalvelun merkitys.