Siirry sisältöön

Kaarea

Puusepänverstaamme valtti on asiakasryhmän vankka tuntemus ja joustava palveluasenne
20.5.2020

Puusepänverstaamme valtti on asiakasryhmän vankka tuntemus ja joustava palveluasenne

Kaarea kunnossapidon toimintaan kuuluu puusepänverstas, joka tuottaa asiakkaillemme monipuolista palvelua. Verstaalla rakentuu mittatilauskalusteita, korjausrakentamiseen tarvittavia elementtejä, sekä entisöidään vanhaa. Puusepänverstas toimii rakennustiimimme tukena ja tuottaa heidän projekteihinsa joustavasti mitä kulloinkin tarvitaan.

Marko Seinelä, puusepänverstaan työnjohtaja, kertoo hieman lisää heidän toiminnastaan. Meillä ei ole tyypillistä työtä vaan teemme mitä tarve on. Lähtökohtana on ollut, että teemme sitä mitä kaupasta ei saada, sanoo Marko. Eniten työllistävät asiakasryhmät ovat päiväkodit, koulut ja museokiinteistöt. Tällä hetkellä työn alla esimerkiksi on päiväkotiin kalusteiden kokoamista, museokohteeseen vanhojen kalusteiden entisöintiä ja terveysasemalle uusi kaapisto. Puusepänverstas liikkuu myös asiakaskohteisiin ja paikan päällä he käyvät tekemässä pienempiä korjauksia.

Museolle tai vanhoihin kiinteistöihin tehtävissä kunnossapitotöissä on huomioitava asiakkaan ohjeistus ja heiltä tulee saada hyväksyntä tehtäville töille. Tavoitteena on, että vanhaa kunnostetaan niin paljon kuin vain on mahdollista ja uutta tehdään vanhaa työtapaa kunnioittaen. Marko kertoo esimerkkinä koulukiinteistön kaarevat kattoikkunat, joista suurin osa pystyttiin korjaamaan, mutta muutama piti tehdä kokonaan uusiksi vanhan mallin mukaisesti. Yleensä puusepänverstaalle tulevat työt ovatkin sellaisia, joissa standardimitat eivät sovellu ja työ vaatii räätälöintiä sekä muokkausta.

Puusepänverstaan henkilöstöllä on vankka kokemus ja jokainen on työskennellyt tehtävässä jo pitempään. Tiimin nuorin jäsen on myös konkari, koska hän on aloittanut verstaalla kesätöillä ja tällä hetkellä hän tekee perhevapaan sijaisuutta. Marko kertookin kokemuksen olevan heidän vahvuuksiaan. Tunnemme asiakkaamme ja heidän kiinteistönsä. Osaamme ottaa myös huomioon kohteen erityispiirteet ja sopeuttamaan oman tekemisemme siihen. Esimerkiksi huomiomme sen miten päiväkodeissa liikutaan ja olemme saaneet tästä positiivista palautetta. Olemme joustavia ja teemme työmme käyttäjien ehdoilla, summaa Marko.

Korona ei ole erityisemmin vaikuttanut puusepänverstaan toimintaan. Verstaalla on väljät tilat ja työtä on pystytty jatkamaan tiloissa poikkeustilasta huolimatta. Ainoa muutos on ollut taukojen porrastaminen. Myös osassa kiinteistöjä, kuten vanhuspalvelukeskuksissa, ei ole eristyksen takia tehty sisätöitä. Puusepänverstaan katse on kesässä. Kesä on ollut perinteisesti puusepänverstaalla kiireistä aikaa, kun kiinni olevista koulu- ja päiväkotikiinteistöistä tulee korjaustöitä.