Siirry sisältöön

Kaarea

Korppoon keittiössä on saariston taikaa
5.6.2020

Korppoon keittiössä on saariston taikaa

Korppoon keittiössä on aivan erityinen tunnelma. Alkukesän saaristo on vielä rauhallinen ja ympäröivä kaunis luonto lumoaa. Tänään palvelukeskus Regnbågen keittiössä työvuorossa ovat Jenny Mattsson, Tua Walldén ja Päivi Tulla-Lundström.

Korppoon keittiössä on juuri valmistunut remontti, jossa uusittiin lattiat ja kylmiöt. Jenny iloitsee erityisesti ihanista uusista kylmiöistä. Jenny jatkaa kertomalla Korppoon ruokapalveluiden toiminnasta. Koulu on mennyt juuri kiinni kesäksi ja ruokapalvelun toiminta on keskitetty palvelukeskukseen, jossa valmistuu palvelukeskuksen asukkaiden tarvitsemat päivän annoksien lisäksi kotipalvelun ja päiväkodin ateriat. Kun toisaalla Kaarean keittiöissä valmistetaan aterioita tuhansille ruokailijoille, Korppoossa kesäaikana päivittäisiä ruokailijoita on kymmeniä. Jenny kertoo, että mietinnän aihetta välillä aiheuttaakin reseptit, jotka on suunniteltu suurempaa valmistusmäärää varten. Keittiöllä heidän tehtävänänsä on hienosäätää ja räätälöidä reseptiä niin, että se soveltuu omaa tarpeeseen.

Normaali päivä keittiöllä alkaa kello 6.30 aamupuuron valmistuksella. Heti aamupalan jälkeen on lounaan vuoro ja sitten valmistuu päivällinen. Tämän päivän ruokalistalla on lounaaksi lihakeittoa ja päivälliselle jauhelihakiusausta. Kummallekin aterialle on tarjolla myös kasvisvaihtoehdot. Lounaskeiton kanssa tarjolla on herkullisia itseleivottuja sämpylöitä. Jenny kertoo, että he leipovat paljon itse. Keiton kanssa on aina itseleivottua leipää. Saaristolaislimppu ja salaatinkastike syntyvät myös paikan päällä. Koen, että täällä pienemmässä keittiössä pystymme tekemään enemmän itse kuin verrattuna isompaa paikkaan, sanoo Jenny. Pidän siitä, että olemme lähellä omia asiakkaitamme. Täällä saamme välittömön asiakaspalautteen ja näemme päivittäin asiakkaamme, hän jatkaa oman toimipisteensä eduista.

Korppoon työyhteisö on kaksikielinen. Tai tarkemmin kolmikielinen, koska ruotsin ja suomen lisäksi asiakkaan henkilöstössä on myös englannin kieltä käyttäviä. Jenny on työskennellyt vuodesta 2003 Korppoon keittiössä ja paikka on tullut hänelle tutuksi. Hän asuu myös saarella ja yhtenä etuna Jenny kokee lyhyen työmatkan.

Korppoossa tuntuu olevan vahva yhteisö ja välitön tunnelma tulee läpi vierailijallekin. Korppoo kuuluu Paraisten kaupunkiin ja sijaitsee kahden lautan takana mantereelta. Turusta Korppooseen on matkaa kilometreissä vain vajaa 80 kilometriä, mutta lauttojen takia automatka kestää reilut kaksi tuntia. Ihan hetkessä siis ei sieltä lähdetä piipahtamaan mantereen puolella. Se tuokin saariston erityispiirteen esille. Täytyy osata ennakoida ja suunnitella sekä ajatella omavaraisesti.

Korppoon tiimi
Kuvassa vasemmalta oikealle Päivi Tulla-Lundström, Jenny Mattsson ja Tua Walldén.