Siirry sisältöön

Kaarea

Kaarean ruokapalvelut ottavat käyttöön Sydänmerkin
18.6.2020

Kaarean ruokapalvelut ottavat käyttöön Sydänmerkin

Kaarean ruokapalveluiden henkilöstöravintolat, päiväkotien ja palvelukeskuksien ateriapalvelut ovat saaneet Sydänmerkin. Koulut liittyvät tähän joukkoon mukaan elokuussa, kun toiminta syyslukukauden myötä käynnistyy. Sydänmerkin tavoitteena on ohjata tekemään terveellisempiä valintoja ja se kertoo, että kyseinen ateria on terveyden kannalta parempi vaihtoehto.

Sydänmerkki on ainoa symboli, joka viestii tuotteiden ravitsemuslaadusta. Sen saavat vain sellaiset ateriat ja elintarvikkeet, joissa rasva on hyvälaatuista ja suolan määrää on vähennetty. Joissakin tuoteryhmissä merkin saamiseksi vaaditaan myös enemmän kuitua ja vähemmän sokeria. Näillä pienillä muutoksilla pyritään vähentämään muun muassa kovan, tyydyttyneen rasvan ja liiallisen suolan aiheuttamia harmeja sekä sinulle että läheisillesi. (Lähde: sydanmerkki.fi)

Kaareassa Sydänmerkin käyttöönotto on ollut mutkatonta ja muutoksia käytettyihin resepteihin tai raaka-aineisiin ei tarvittu. Reseptien suunnittelussa olemme jo ottaneet huomioon eri ikäryhmien ravitsemussuositukset ja raaka-aineissa olemme suosineet terveellisempiä vaihtoehtoja. Sydänmerkin hyödyntämistä on tarkoitus kehittää ja jatkossa lisäämme järjestelmään uusia reseptejä täydentämään tarjontaa.

Tiedon mitkä ateriat ovat Sydänmerkin vaatimuksen täyttäviä, löydät jatkossa Kaarean ruokalistoilta. Päivityksiä järjestelmään tehdään parhaillaan ja pian ruokalistan päivän annoksien perästä voi bongata seuraavan merkin.

Sydänmerkki logo