Siirry sisältöön

Kaarea

Parasta työssäni on monipuolisuus – laitoshuollon tehtäväkenttä on laaja
22.6.2020

Parasta työssäni on monipuolisuus – laitoshuollon tehtäväkenttä on laaja

Asumispalveluyksikön pihalla vastaan tulee Kaarean laitoshuoltaja, energinen Karita Mäkinen-Kujala. Karitan vastuulla on, että kohteen tilat ovat puhtaat, pyykit on pestyä ja lounas on jaeltu.

Työpäivän aikataulu on rakennettu asiakkaiden mukaan. Karitan päivä alkaa siivouksella. Huoneiden siivous tehdään silloin, kun asiakkaat ovat poissa. Välillä Karita hoitaa pyykkihuoltoa ja sen jälkeen vuorossa on lounaan jakelu. Lisäksi tehtäviin kuuluu ruokatilauksien tekeminen. Parasta tässä kohteessa on monipuolisuus, sanoo Karita. Pidän itsenäisestä työskentelystä ja täällä saan vastata koko kokonaisuudesta, hän jatkaa.

Karitalla on hyvät valmiuden tehtävässään onnistumiseen. Hänellä on laitoshuoltajan koulutus ja 20 vuoden työkokemus siivousalalta. Ennen Sillankorvan ensisuojan kohteeseen siirtymistä hän työskenteli vanhuspalvelukeskuksesta. Sykäys työkohteen vaihtamiseen lähti, kun oma esimies kyseli kiinnostusta siirtoon. Karita kertoo, että hän kävi ensiksi tutustumassa ja heti ensikäynnillä koki kohteen omakseen. Aina ei aamulla tiedä mitä työpaikalla on vastassa, mutta se ei haittaa. Se tekee tästä työstä mielenkiintoista, kertoo Karita.

Koronapandemia muutti kohteessa työskentelyä siten, että asiakasmäärää on rajattu sekä siivousta tihennetty. Muuten työt ovat rullanneet entisellä rutiinilla. Nyt työn alla ovat kausittaiset perussiivoukset. Oman ammattiosaamisen lisäksi taitoa vaatii aikatauluttaminen, että perussiivouskin ehditään tekemään asetetussa päivittäisessä aikaraamissa.

Karitan tavassa suhtautua työhönsä näkyy Kaarean sydämellä arvo. Hän selkeästi arvostaa asiakkaita ja työtään, sekä kantaa työstään vastuun. Tärkeintä ovat asiakkaat ja puhtaus, niin kuin Karita keskustelun lomassa kommentoi.