Siirry sisältöön

Kaarea

BLOGI: Kaarea Kunnossapidossa vastuullisuus on käytännön tekoja
31.8.2020

BLOGI: Kaarea Kunnossapidossa vastuullisuus on käytännön tekoja

Kaarea Kunnossapito tuottaa asiakkailleen kiinteistöjen korjausrakentamisen palveluita puolensadan rakennusalan ammattilaisen voimin. Laajalla alueella sijaitsevien kiinteistöjen kunnossapito edellyttää päivittäin liikkumista kohteiden välillä, joten kilometrejä tulee paljon. Tästä syystä olemme kokeneet tärkeäksi vähentää liikkumisen aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Vapaaehtoisena ympäristötekona Kaarea Kunnossapidon tuotantoautoissa käytetään Neste My uusiutuva Diesel™ polttoainetta, joka on 100 % jätteistä ja teollisuuden prosesseista syntyvistä tähteistä valmistettu. Tämä vähentää merkittävästi ajoista aiheutuvia päästöjä.

Meillä on käytössä myös ajoneuvoseurantajärjestelmä, jonka avulla työnjohto pystyy mahdollisuuksien mukaan lähettämään kohteeseen työntekijät, jotka ovat jo valmiiksi lähimpänä kohdetta. Näin vähennetään turhia ajoja.

Pyrimme uudistamaan ajoneuvokalustoa vuosittain. Tämän syksyn hankinnassa kartoitimme sähköpakettiauton hankintaa, mutta vielä ei ole saatavilla tarpeisiimme soveltuvaa tarpeeksi isoa mallia.

Tärkeää on myös nuorten työllistäminen ja työllistämme vuosittain alan opiskelijoita. Otamme kesätöihin työnjohtoharjoitteluun opiskelijoita 2. ja 3. vuosikurssilta ns. mestari-kisälli -metodilla. Siinä opiskelija pääsee vastaavan mestarin oppiin kesäksi ja saa vastuuta hoitaa asioita itsenäisesti esim. mestarin kesäloman ajan, kuitenkin niin, että paikalla on koko ajan kokenutta työnjohtoa opastamassa ja auttamassa. Sama käytäntö on myös työntekijäpuolella. Opiskelija tulee timpurin oppiin ja saa näin opastusta työntekoon kokeneelta ammattilaiselta ja taitojen karttuessa pääsee tekemään töitä itsenäisemmin, turvallisesti ammattitimpurin valvoessa työsuoritusta.

Korjausrakentaminen on oma taitolaji, jota on ehdottomasti opittava käytännön kautta. ”Jokainen nyt talon rakentaa”, mutta korjaapa vanhaa pilaamatta sitä. Olemassa olevien rakennusten elinkaaren pidentäminen jos mikä, on ympäristöteko.

Lisäksi vastuullisuus on henkilöstöstä huolehtimista. Panostamme henkilöstömme työturvallisuuteen. Käytettävät työvälineet täyttävät turvallisuusmääräykset ja niiden toimintakuntoa ylläpidetään. Henkilökunta käy säännöllisesti työturvallisuus- ja tulityökorttikoulutuksissa. Tulemme loppuvuoden aikana päivittämään henkilökunnan ensiaputaidot hätäensiapu- koulutuksilla. Fiskarsinkadun varikolle on hankittu defibrillaattori ja sen käyttöön on annettu koulutus kunnossapidon työnjohdolle. Defibrillaattori on lisätty defi.fi-rekisteriin, joten se on myös lähialueen käytettävissä työpäivien aikana. 

Lopuksi itsestäänselvyys; Tuotannon ylijäämät kierrätetään, jätteet lajitellaan määräysten mukaisesti, jopa vapaaehtoiset kotitalousmuovit lajitellaan. Mites teillä?

 

Kirjoittaja: Toimialajohtaja, kiinteistöpalvelut, Olli Koivukangas.