Siirry sisältöön

Kaarea

Muista turvaväli!
3.9.2020

Muista turvaväli!

Olemme tällä viikolla aloittaneet Muista turvaväli –lattiatarrojen asentamisen TYKS kantasairaalan henkilöstöravintoloihin ja kahviloihin. Tarrojen tarkoituksena on tietysti muistuttaa pitämään seuraavaan jonottajaan etäisyyttä. Tarrojen ilmeeksi valikoitui henkilöstöravintoloissamme ja kahviloissamme käytetty sammalkuvio, joka poikkeaa yleisesti vastaavissa tarroissa käytetystä ilmeestä. Toivomme sen herättävän positiivista huomiota ja ohjaavan lähikontakteja välttävään liikkumiseen.

Palveluesimies Susanna Lerto kertoo, että ajatus lattiatarroihin tuli asiakkaalta. Idea oli hänen mielestänsä hyvä ja toimeen tartuttiin välittömästi. Nopeasti olikin tarrojen ilme jo sovittu ja tarrat painossa. Susanna kertoi, että tarrat ovat hyvä lisä asiakkaista huolehtimiseen.

  • Olemme jo tehneet useita toimenpiteitä ruokasalissa, joilla pyritään vähentämään koronatartunnan riskiä. Esimerkiksi istumapaikkojen määriä on rajoitettu, käsidesiä on tarjolla useammassa paikassa sekä käyttöön on otettu yksittäispakatut levitteet. Linjastolla on huomioitu ottimien hygienia ja niiden vaihtoväliä on tihennetty, Susanna kertoo.

Turvaväleistä ja käsi- ja yskimishygieniasta muistuttavaa informaatiota on monessa paikassa ja silmä voi helposti tottua niihin. Hieman poikkeavan ilmeen on tarkoitus kiinnittää huomiota. Lisäksi sammalkuvio luontaisesti sopii lattialle. Kaarean ravintola ilmeessä on haluttu tuoda esille luonnosta kumpuavaa lämmintä ja kotoisaa henkeä.

Työ ja myös vapaa-aika voi olla tällä hetkellä poikkeuksellisen stressaavaa. Toivomme, että tuomme pieniltäkin tuntuvilla asioilla hyvää mieltä asiakkaillemme unohtamatta turvallisuusnäkökulmaa ja asiakkaillemme välittyy palvelu, jota teemme joka päivä arvojemme mukaisesti Yhdessä – Paremmin – Sydämellä. 

 

Muista turvavälitarra