Siirry sisältöön

Kaarea

Kierrätimme innolla – onnistunut pilotti saa jatkoa
28.10.2020

Kierrätimme innolla – onnistunut pilotti saa jatkoa

Viime vuoden marraskuussa kerroimme, että ruokapalvelumme on mukana Kiillon pesuainepakkauksien kierrättämiseen liittyvässä pilottiprojektissa. Pilotin tavoitteena oli kerätä kokemuksia muovisien pesuainepakkauksien kierrättämisestä ja kehittää toimintamallia. Nyt pilotti on saatu päätökseen ja onnistunut hanke on saamassa jatkoa.

Kuluttajamuoville on ollut  jo jonkin aikaa omat kierrätyksensä, mutta yrityspakkauksien kierrättäminen on ollut vähäistä. Kiillon tavoitteena on edistää kiertotaloutta ja pienentää pakkauksien ympäristövaikutuksia pitämällä ne käytössä pitempään. Käytännössä Kaareassa tämä tarkoitti, että muoviset pesuainepakkaukset huuhdeltiin ja kerättiin omaan paikkaansa odottamaan hakua jatkokäsittelyyn.

Lisää voit lukea lähtötilanteesta:
https://www.kaarea.fi/uutiset/kaarea-yhtena-edellakavija-yrityksista-mukana-kehittamassa-muovisten-pesuainepakkauksien

Kokemuksemme pilotista olivat positiiviset. Suuressa tuotantokeittiössä puhtaus on tärkeää ja tyhjiä pesuainepakkauksia syntyy. Muoviastioiden kierrättäminen oli helppoa ja mielekästä. Lajitteluun on Kaareassa totuttu ja arvokkaan materiaalin hyödyntäminen uudelleen koettiin merkitykselliseksi. Hankkeessa kerätyt muoviastiat rouhittiin ja niitä käytettiin uusien vastaavien pakkauksien materiaalina.

Lisää pilottihankkeesta voit lukea:
https://www.kiilto.fi/uutishuone/yritysmuoveja-kierratettiin-innolla/