Siirry sisältöön

Kaarea

Asiakkaan kuuleminen on palvelutyön suola – Laadunarviointi ja asiakastyytyväisyyskyselyt kertovat meille sen missä olemme onnistuneet ja mitä kehitämme seuraavaksi
2.12.2020

Asiakkaan kuuleminen on palvelutyön suola – Laadunarviointi ja asiakastyytyväisyyskyselyt kertovat meille sen missä olemme onnistuneet ja mitä kehitämme seuraavaksi

Ruokapalvelumme toteuttivat sairaalaruokaamme koskevan laadunarvioinnin ja asiakastyytyväisyyskyselyn. Kummastakin saimme palautetta onnistumisista ja kuulimme kehitystarpeita. Olemme erittäin kiitollisia, että asiakkaamme ovat halunneet jakaa meille kokemuksiaan sairaalaruoan laadusta ja palvelustamme. Palvelulupauksemme mukaisesti haluamme tarjota jotain parempaa, joka syntyy yhdessä tekemisen kautta. Vain asiakkaitamme kuulemalla voimme onnistua lunastamaan lupauksemme.

Laadunarvioinnin tavoitteena on saada palautetta, miten tarjoamamme ruoan laatu vastaa sopimuksessa asiakkaan kanssa yhdessä määriteltyä tasoa. Vastaajina oli hoito- ja laitoshuollon henkilöstöä. Vastauksien perusteella olemme onnistuneet hyvin.  Keittiölle välitettiin kiitosta hyvästä ruoasta sekä ruoan laadun paranemisesta entisestään. Lisäksi yhteistyö ruokapalveluhenkilöstön kanssa koettiin esimerkilliseksi ja toimintatapamme on ammatillinen. Asiakastyytyväisyyskyselyssä saimme myös arvokasta palautetta.

Palautteissa saimme monta syytä iloita. Koemme onnistuneemme meille kaikista tärkeimmässä asiassa – palvelumme on kohdannut asiakkaidemme tarpeen. Erittäin tyytyväisiä oltiin ruoanjakelusta vastaavan henkilöstön palvelualttiuteen.  Erityisen arvokkaita olivat saamamme kehityskohteet, joihin saamme tarttua. Tuntuu hyvältä, että voimme tuoda palveluumme lisää sellaista asioita, joilla on asiakkaillemme merkitystä. Seuraavaksi lähdemme kehittämään salaattien vaihtelevuutta ja ruokalistoista tiedottamista.

Säännöllinen laadunarviointi ja asiakastyytyväisyyskyselyt ovat tärkeä osa toimintaamme. Kun olemme kuulleet asiakasta, aloitamme kehittämistoimenpiteiden viemisen käytännön tekemiseen. Tietysti välitämme kiitokset eteenpäin ja pidämme yllä hyviä käytäntöjä. Tällä tavalla toimien parannamme toimintaamme asiakaspalautteen perusteella.