Siirry sisältöön

Kaarea

Kaarea mukana Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmassa
1.3.2021

Kaarea mukana Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmassa

Meille Kaareassa oli ilo tulla valituksi mukaan yhdeksi kymmenestä ruokapalvelujen tuottajasta kolmevuotiseen Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmaan. Hankkeen tavoitteena on tuoda käytäntöön uusia, konkreettisia ja vastuullisuutta edistäviä toimintamalleja ammattikeittiöihin. Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelma on kansallisen ilmastoruokaohjelman suurin hanke.

Kymmenen eri kokoista ruokapalvelutoimittajaa valittiin mukaan hakemuksien pohjalta. Kaarean lisäksi mukana ovat: Arkea Oy, HY/Tvärminnen eläintieteellinen asema, Lempäälän kunnan ruokapalvelut, Kymijoen Ravintopalvelut Oy, Mikkelin ruoka- ja puhtauspalvelut, Kajaanin Mamselli -liikelaitos, Palmia Oy, Salon kaupungin ruoka- ja puhtauspalvelut ja Tuusulan kunnan ruokapalvelut. Kehitysohjelman aikana valitut ruokapalvelutoimittajat osallistuvat työpajoihin ja laativat sekä kehittävät oman vastuullisuussuunnitelmansa. Hankkeessa panostetaan aitoon kehittämiseen ja tarkoituksena on huomioida eri toimijoiden yksilölliset vaiheet vastuullisuustyössä ja luoda konkreettisia toimintatapoja vastuullisuustyössä etenemiseen.

Työtä tehdään yhdessä asiantuntijoiden, teeman mukaisten erityisasiantuntijoiden sekä muiden ohjelmaan valittujen ruokapalvelutoimijoiden kanssa. Olemme innostuneita siitä, että tulimme valituksi mukaan tähän kehityshankkeeseen. Näemme valtavasti etuja ja mahdollisuuksia, että kehitysohjelman kautta pääsemme työskentelemään eri asiantuntijoiden kanssa sekä vaihtamaan kokemuksia muiden ruokapalvelutoimittajien kanssa. Uskomme, että oma vastuullisuustyömme tulee ottamaan isoja askeleita eteenpäin tämän hankkeen kautta. Lisäksi näemme, että meidän osaavalla organisaatiolla on annettavaa vastuullisten ruokapalveluiden kehittämisessä. Yhteistyöllä pystymme saavuttamaan yhteiset tavoitteet sosiaalisesti, taloudellisesti, kulttuurisesti ja ekologisesti kestävästä yhteiskunnasta.

 Vastuullisena toteuttajana hankkeessa toimii Savon koulutuskuntayhtymä, kehityspalvelut/EkoCentria ja osatoteuttajina hankkeessa ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk, Ammattikeittiöosaajat ry (Amko) ja Ruokatieto Yhdistys ry. Hankkeen työpajoihin hankitaan teeman mukaisesti erikoisasiantuntijoita mm. Luonnonvarakeskukselta (Luke) ja Viestintävalkea Oy:ltä. Kuntaliitto toimii hankkeen yhteistyötahona.