Siirry sisältöön

Kaarea

Juhlistamme Itämeripäivää teeman mukaisella lounaalla
19.8.2021

Juhlistamme Itämeripäivää teeman mukaisella lounaalla

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Vuonna 2021 Itämeripäivää vietetään 26.8. www.itämeripäivä.fi

Meille Kaareassa on tärkeää olla mukana Itämeripäivässä. Toiminta-alueemme ulottuu saaristosta Aurajoen läheisyyteen ja haluamme juhlistaa ainutlaatuista ympäristöämme ja Itämerta. Itämeripäivänä Kaarean ruokapalveluissa tarjoamme kaikissa toimipisteissämme Saariston kalapyöryköitä, kermaviilikastiketta ja kotimaisia perunoita. Saariston kalapyörykän raaka-aineena on vastuullisesti pyydetty kotimainen MSC-silakka. Kasvisvaihtoehtona on kotimaisia punajuuripyöryköitä. Hoivan, sairaalan ja henkilöstöruokailun asiakkaat herkuttelevat lisäksi punaherukka-kauraherkulla.

Vastuullisena palvelutuottajana painotamme kotimaisia raaka-aineita ja ilmastoystävällisiä vaihtoehtoja ympäri vuoden. Tärkeän teeman ympärille on ollut mukava rakentaa oma saaristohenkinen menu ja sitä kautta antaa asiakkaillemme Aurassa, Salossa, Uudessakaupungissa, Paraisilla ja Turussa mahdollisuus olla mukana Itämeripäivässä. Keittiöissämme valmistuu päivittäin yhteensä 11 000 lounasta. Vastuulliset valinnat kertautuvat, kun annosmäärät ovat suuria.

Toivomme, että moni innostuu Itämeripäivästä ja lähtee mukaan omalla tempauksella. Tehdään yhdessä tekoja Itämeren hyväksi.