Siirry sisältöön

Kaarea

Suunnittelusta valmiiksi saumattomalla yhteistyöllä
24.9.2021

Suunnittelusta valmiiksi saumattomalla yhteistyöllä

Kiinteistöpalvelumme osaavissa käsissä tilamuutosprojektit hoituvat suunnittelusta valmiiksi.  Turun Martin koulussa tehty teknisen luokan muutosprojekti on loistava esimerkki siitä, miten eri tiimimme toimivat yhteistyössä suunnittelusta, rakennustiimiin ja puusepänverstaalle. Opetussuunnitelmat ja oppilasmäärät vaikuttavat koulujen tilan käyttöön ja muutostarpeeseen. Martin koulussa oli tarve muuttaa teknisen työn tilat paremmin toimiviksi ja vastaamaan nykyisen opetussuunnitelman tarvetta. Kun asiakas on yksilöinyt tarpeen ja muutosprojektille on hyväksyntä, tulee Kaarean kiinteistöpalveluiden vuoro toteuttaa niitä.

Muutostarve käynnistää suunnittelun

Kaarean suunnittelupalvelun arkkitehti Pasi Aaltonen kertoo miten projektit lähtevät käyntiin ja miten ne etenevät. ”Kun muutostarpeet on määritelty, suunnittelupalvelu lähtee työstämään niitä. Muokkaamme piirustukset ja käymme asiakkaan kanssa vuoropuhelua. Suunnittelussa huomioidaan toimivuuden lisäksi kiinteistön yleisilme ja aikakausi. Muutoksen tulee istua kiinteistön kokonaisuuteen. Martin koulun projektissa suunnittelimme tilaan myös uudet kalusteet.”

Suunnittelun jälkeen rakennustiimi ottaa haltuunsa tilamuutoksien toteuttamisen. Rakennustiimimme työnjohtaja koordinoi muutosprojektin aikaista työtä. Hän keskustelee tilaajan edustajan ja alihankkijoiden kanssa. Kalusteet tilaan syntyivät mittatilaustyönä omassa puusepänverstaassamme arkkitehdin suunnitelman pohjalta.

Vanhassa kiinteistössä on omat haasteensa 

Tässä muutosprojektissa erillään ollut maalaushuone siirrettiin teknisen työn tilan yhteyteen ja vanhasta maalaushuoneesta tehtiin tekstiilityöhön sopiva tila. Erityistä huomioita tässä muutosprojektissa vaati maalaushuonetta varten tarvittavat ilmanvaihtojärjestelmät. Martin koulu rakennus on vuodelta 1927 ja seinät paksut kiviseinät, joten ilmanvaihdon saaminen haluttuun kohtaan ei ollut itsestäänselvyys, mutta toteutus onnistui ongelmitta.

Vuoropuhelu muutosprojektin aikana

Tilan muutosprojekteissa on monta osapuolta huomioitavana. Projektin aikana tarvitaan vuoropuhelua niin kiinteistöpalveluiden sisällä kuin asiakkaan edustajien ja alihankkijoiden kanssa. Pitkäaikaiset suhteet ovat rakentaneet luottamuksen ja yhteistyö käy saumattomasti. Kiinteistöpalveluiden sisällä tunnetaan toiset hyvin ja jokainen tuntee oman vastuualueensa. Vuosien rakentamana ammattitaito näkyy lopputuloksessa. Tilasta tuli kaunis ja yhteensopiva rakennukseen.

Martin koulu maalausluokka
Maalaushuone uudessa paikassa
Martin koulu uusi tekstiilityön luokka
Uusi tekstiilityön luokka