Siirry sisältöön

Kaarea

BLOGI: Työ on tärkeä osa elämää
3.2.2022

BLOGI: Työ on tärkeä osa elämää

Näiden reilun 40 työssäolovuoden aikana olen tehnyt erilaisia työtehtäviä ja ollut useamman työnantajan palveluksessa, yksityisissä yrityksissä ja kunnallisilla toimijoilla. Yhteiskunta ja työelämä on toki paljon muuttunut näiden vuosien aikana, mutta niin olen varmasti minä itsekin muuttunut sekä ihmisenä että työntekijänä. Itselleni työssä tärkeitä asioita ovat asetetut tavoitteet ja haasteet, selkeä päämäärä mitä yhteisesti tavoitellaan ja tietysti erilaiset ihmiset niin asiakkaat kuin työkaverit.

Työurani Kaarealla alkoi monen muun kaarealaisen tapaan liikkeenluovutuksella. Uskalsin irrottautua vanhasta ja ottaa vastaan minulle täysin uuden työtehtävän henkilöstöhallinnossa. Päätöstäni edesauttoi se, että tunsin suuren osan tulevista kaarealaisista ja tiesin heidän olevan osaavia, innostuneita, vastuuntuntoisia ja mukavia työkavereita.

Tehtävämme Kaareassa on tuottaa laadukasta ja kehittyvää inhouse-palvelua, kustannustehokkaasti omistajillemme. Meillä päätökset pystytään tekemään yrittäjämäisesti nopeasti ja aidosti asiakaskunnan sekä toimintaympäristön tarpeista ja lähtökohdista, lähellä omia paikallisia asiakkaita ja omaa henkilöstöä. Kaarealaisten on helppo tunnistaa ja nähdä työssään oman käden jättämä jälki. Yhdessä tekemällä, yhteen hiileen puhaltamalla, henkilöstön erilaisuutta ja osaamista ruokkimalla syntyy hyvä, ainutlaatuinen lopputulos.

Tein reilu vuosi sitten ison päätöksen ja irtisanouduin Kaareasta. Hoidin vuoden omaishoitajana vanhempiani. Usein töissä ollessaan miettii, että voi kun ei tarvitsisi tehdä näitä juttuja eikä lähteä töihin, saisi vaan olla. Kotona ollessa puolestaan miettii miten paljon hyviä asioita työssä ja työpaikalla onkaan. Kaipaa tuttuja ihmisiä, asetettuja tavoitteita, haasteita ja sitä, että on pakko ottaa selvää muuttuvista ja uusista asioista sekä oppia uutta. Menneen vuoden aikana mietin usein työurani kohokohtia ja sitä, milloin olen kokenut aidosti onnistumista ja työniloa. Ne ovat loppujen lopuksi pieniä suuria hetkiä ja usein sellaisia, kun porukalla on joku vaikea tai melkeinpä mahdoton asia saatu kunnialla ratkaistua ja päätökseen. Tai sellaisia hetkiä, kun pystyy auttamaan työkaveria selvittämällä vastauksen kysymykseen, tai kun voi olla kuuleva korva silloin kun sitä tarvitaan. 

Olen nyt uuden edessä, sillä palasin marraskuun alussa Kaareaan. Teen tällä hetkellä osa-aikaista vanhempainvapaan sijaisuutta henkilöstöpalveluiden asiantuntijana. Sain siis vielä kuusikymppisenä uuden mahdollisuuden. Kaarea on yritys, jossa on tilaa erilaisille elämänvaiheille, osa-aikaisuudelle ja monipuoliselle kokemukselle. Annan omalta osaltani työpanoksen Kaarean yhteisöllisyyden ja Kaarea-hengen luomiseen ja vahvistamiseen sekä nautin työstäni, kun voin olla mukana kehittämässä Kaarean toimintaa yhdessä, paremmin ja sydämellä!

 

Kirjoittaja, Elina Isomaa, toimii Kaarean henkilöstöpalveluissa asiantuntijana