Siirry sisältöön

Kaarea

Kaarean tilinpäätös 2021 oli positiivinen
22.4.2022

Kaarean tilinpäätös 2021 oli positiivinen

Kaarean hallitus on hyväksynyt 2021 tilinpäätöksen maaliskuun kokouksessaan. Tilinpäätöksen tulos oli positiivinen ja tilikauden voitto oli 3,2 %. Tulokseen voi olla erityisen tyytyväinen, koska se saavutettiin vaikeana korona vuonna. Erityisen kiitoksen ovat ansainneet Kaarean sitoutunut ja ammattitaitoinen henkilöstö, jotka ovat omalla toiminnallaan mahdollistaneet tämän.

Lyhyt katsaus Kaarean historiaan

Kaarea käynnisti toimintansa vuonna 2019, jolloin Arkean osittaisjakautumisesta syntyi in house yhtiö palvelemaan omistajina olevien kunta ja kuntayhtymien tarpeita. Kaarea on pystynyt muutamassa vuodessa vakiinnuttamaan hyvin asemansa ja olemme tehneet tunnollisesti työtä asiakkaittemme tyytyväisyyden eteen.

Jo ensimmäisenä toimintavuonna teimme positiivisen tuloksen ja kehitys on jatkunut vakaana. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 33,3 miljoona euroa. Haastavasta ja vaikeasti ennustettavasta pandemia-ajasta huolimatta vuoden 2021 liikevaihto nousi ollen 34,9 miljoonaa. Tilikauden voitto oli 1,1 miljoonaa euroa.

Verojalanjälki ja vastuullisuus

Vastuullisuus on meille merkittävä ohjaava tekijä.  Tuemme omalla toiminnallamme yhteiskunnan ja palvelujen kehittämistä maksamalla veroja ja tarjoamalla työpaikkoja. Meille tärkeää on, että voimme tarjota henkilöstöllemme vakaan ja turvallisen työpaikan, jossa on hyvä tehdä työtä. Työllistimme vuonna 2021 keskimäärin 420 ruoka-, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattilaista.

Yhteiskunnallista vaikuttavuutta voidaan mitata verojalanjäljellä. Yrityksen toiminnasta yhteiskunnalle kertyviä verotuloja ja veroluonteisia maksuja kutsutaan verojalanjäljeksi. Lisäksi yhteiskunnalle kertyy verotuloja henkilöstömme palkastaan maksamista tuloveroista.
 

Kaarean verojalanjälki 2021

 

Kaarean verojalanjälki vuonna 2021 oli yhteensä 6,3 miljoonaa euroa. Tästä summasta henkilöstöön liittyvät lakisääteiset maksut olivat yhteensä 2,7 miljoonaa euroa sisältäen työnantajan osuuden työeläkemaksuista, työttömyysvakuutus- ja tapaturmavakuutusmaksut sekä työnantajan sairasvakuutusmaksut. Palkoista pidätetyt ennakonpidätykset muodostavat verojalanjäljestä 2,2 miljoonaa euroa. Kaarean maksamat verot olivat viime vuonna yhteensä 1,4 miljoonaa euroa. Lukuun sisältyy yhteisövero sekä nettotilitetty arvonlisävero.

Hyvä tulos luo menestymisen mahdollisuuksia

Hyvä tulos merkitsee sitä, että olemme pystyneet jakamaan osinkoa omistajille ja myös palkitsemaan henkilöstöä. Ammattitaitoinen henkilöstömme on palvelumme ydin, joka päivittäisillä kohtaamisilla vastaavat laadukkaasta asiakaspalvelusta. Positiivinen liiketoiminnan tulos antaa meille mahdollisuuden kehittää toimintaamme edelleen ja luo edellytyksiä menestyä tulevaisuudessakin.