Siirry sisältöön

Kaarea

BLOGI: Kaarean hankinnat onnistuvat yhteistyössä kumppanien kanssa
23.8.2022

BLOGI: Kaarean hankinnat onnistuvat yhteistyössä kumppanien kanssa

Kaarea on julkinen hankintayksikkö, jonka hankintojen perustana on hankintalaki ja sen noudattaminen. Mikäli pienet hankinnat alkavat muodostua suuriksi, pitää nämä kilpailuttaa lain mukaisesti. Hankintojen seuraaminen onkin yksi hankintatiimin tärkeimmistä tehtävistä.  

Toinen tärkeä tehtävä on yhteistyön tekeminen toimittajien kanssa. Kun yhdessä tekemällä ja keskustelemalla ymmärretään toisen päämäärä, yhteistyö kehittää molempia ja luo hankintaan aivan uusia mahdollisuuksia. 

Kolmas tärkeä tehtävä on ottaa asiakkaidemme, niin sisäisten kuin ulkoisten, tarpeet ja toiveet huomioon hankinnoissa, jotta lopputulos palvelee asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla. Apuna tavoitteen saavuttamisessa on alan trendien, markkinoiden ja muuttuvien vaatimusten tiivis seuraaminen.

Yrityksen hankinnat toteutetaan julkisen hankintalain periaatteiden mukaisesti. Tämän lisäksi Kaarean sopimustoimittajalle asetetaan myös muita vaatimuksia. Toimittajan tulee täyttää tilaajavastuulain mukaiset velvoitteet, joita on esimerkiksi työehtosopimusten noudattaminen ja toimintaan kuuluvat vakuutukset. Vastuullisuus ja kestävä kehitys korostuvat kilpailutusten vaatimuksissa. Edellytämme toimittajalta mm. sitoutumista tehostaa energiankulutustaan. Lisäksi toimittajien tietosuoja-asiat pitää olla kunnossa, koska käsittelemme paljon luottamuksellista tietoa toiminnassamme.  

Laadukas, hyvä ja pitkäjänteinen yhteistyö kumppaniemme kanssa antaa molemmille mahdollisuuden menestyä.
 

Kirjoittajat Ari Heikkilä ja Katja Kontiokangas toimivat Kaarealla hankintapäällikköinä