Siirry sisältöön

Kaarea

Kaarean ruokapalveluiden vastuullisuusteot – makaronilaatikon matka, osa 1
8.9.2022

Kaarean ruokapalveluiden vastuullisuusteot – makaronilaatikon matka, osa 1

Kaarean ruokapalvelut on mukana valtakunnallisessa Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmassa. Kehitysohjelman aikana olemme laatineet oman vastuullisuussuunnitelman ja pohtineet vastuullisuustekojamme ekologisen, kulttuurisen, sosiaalisen ja taloudellisen vastuullisuuden näkökulmasta. Vastuullisuustekojemme toteutumista voit nyt seurata makaronilaatikon matkan myötä. Makaronilaatikon matkan ensimmäisessä vaiheessa pureudutaan siihen, miten perinteinen makaronilaatikko muuntautuu vastuullisempaan muotoon.

Makaronilaatikon matka alkaa

Alussa oli makaroni, jauheliha ja liemi. Perinteinen ja monien rakastama ateria. Makaronilaatikko halusi kuitenkin olla tätä päivää ja kehittyä vastuullisemmaksi ilman, että syöjien rakkaus sitä kohtaan laantuisi. Ja mahdollisesti vielä hurmata uusia tuttavuuksia.

Ensiksi mietittiin raaka-aineet. Makaronilaatikon ystävät, hankinnan ja ravitsemuksen asiantuntijat, tutkivat eri vaihtoehtoja. Ympäristön kannalta naudanlihaa kestävämpi vaihtoehto voisi olla kotimainen broilerin jauheliha tai miksipä ei jokin kasviproteiini? Kävisikö nesteeksi jokin kasvijuoma?

Tuotekehittäjät pohtivat eri reseptiikkaa ja päätyivät broilerin- ja naudanlihayhdistelmään. Uusi makaronilaatikko alkoi olla valmis todelliseen testiin, koulun oppilaista muodostuvaan makuraatiin. Nyt makaronilaatikkoa jännitti, miten tässä käy? Det är mycket gott, sanoi Mats.

Syyskuusta lähtien tulemme siis korvaamaan naudan jauhelihan kotimaisella broileri-nautajauhelihalla. Jauhelihasta 75 % on broilerinlihaa ja 25 % on nautaa. Tarkoituksenamme ei ole luopua kokonaan naudanjauhelihan käytöstä vaan raaka-aine on vaihdettu ruokiin, joihin se sopii parhaiten.

Maukkaita ja vastuullisempia ruokailuhetkiä!

Yhdessä, paremmin ja sydämellä

Vastuullinen ruokapalvelu