Siirry sisältöön

Kaarea

Vietetään ravitsemusviikkoa
4.11.2022

Vietetään ravitsemusviikkoa

Ravitsemustiede on saanut ansaitusti oman teemaviikkonsa. Järjestyksessään kolmatta teemaviikkoa vietetään 7.–11.11. Sen tavoitteena on tehdä näkyväksi ravitsemustieteilijöiden tekemää työtä. 

Ravitsemuksen arvostus on juurtunut Kaarean ruokapalvelun perustuksiin. Ravitsemuksen merkitys toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa on ollut vahvasti mukana yrityksen ensimmäisestä päivästä lähtien koko henkilöstön ja ravitsemusasiantuntijoiden toimesta. Toimintamme nojaa ravitsemussuosituksiin ja tutkittuun ravitsemustietoon. Laajan asiakaskunnan myötä saammekin hyödyntää monia eri kohderyhmille laadittuja suosituksia. 

Ravitsemus ja kestävä kehitys samassa sopassa

Ravitsemussuosituksissa pidetään tärkeänä, että terveyttä edistävä ruoka on samalla ympäristön kannalta mahdollisimman kestävä. Ravitsemusviikon innoittamana haluammekin kertoa valmistamistamme aterioista sekä ravitsemuksen että kestävän kehityksen valossa. Ilolla voimme todeta, että terveyttä edistävä ruokavalio on paitsi herkullista, myös ympäristöystävällistä. Näiden yhdistäminen on mahdollista.

Ruokalistalta poimittua

Kasvisten käytön lisääminen on yksi hyvä teko sekä itsensä että ympäristön kannalta. Kasvisruoat näkyvät ruokalistoillamme asiakkaita kuunnellen, toisilla joka päivä ja toisilla pikku hiljaa totutellen. Jo kasvispainotteisella ruokavaliolla, jossa punaista lihaa korvataan vaalealla lihalla ja kalalla saavutetaan paljon hyvää. Osana vastuullisuutta otimmekin tänä syksynä valikoimaamme broileri-nautajauhelihan, poimimme reseptit, joihin tämä sopii erinomaisesti ja saimme vähennettyä nautajauhelihan käyttöä. Lisäksi säännöllinen ja tiheä kalaruokien valmistus on vakiintunut osaksi toimintaamme. 

Käyttämillämme rasvoilla, öljyillä ja margariinilla on voita pienempi ilmastovaikutus ja merkittävä terveydellinen rooli. Myös luomuajattelu pohjautuu kestävyyden tavoittelemiseen. Kuluvan vuoden aikana olemme lisänneet luomutuotteiden käyttöä niin, että kiipesimme Portaat luomuun-ohjelmassa 2:lle tai 3:lle portaalle saaden tähtiluokituksesta ensimmäisen tähden. 

Seuraa sydänmerkkiä 

Sydänmerkki liitettiin osaksi Kaarean ruokapalvelua vuonna 2020 ja viime vuoden teemaviikolla laajensimme merkin käyttöä. Sydänmerkki ohjaa paitsi terveyttä edistävien myös vastuullisten aterioiden äärelle. Ruokalistoillamme näkyy paljon punaisia sydämiä.  

Osana Vastuulliset ruokapalvelut-hanketta

Kestävään kehitykseen ja vastuullisuuteen liittyy paljon eri näkökulmia, joista tässä on noussut esille vain osa. Kokonaisuuden kehittämiseksi Kaarean ruokapalvelut valittiin osaksi parhaillaan käynnissä olevaa Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmaa eli Varuke-hanketta. Hankkeen aikana vastuullisuutta on pohdittu paljon mm. hävikin näkökulmasta. 

Mieli mukana 

Ruoan terveys- ja ympäristönäkökulmat ovat tärkeitä. Tärkeää on myös se, että voimme tarjota miellyttävän ja maistuvan ruokailuhetken tuoden päivään virtaa yhdessä työ-, koulu- tai päiväkotikavereiden kanssa. Terveyttä edistävän ruokavalion kokonaisuutta kuvataan ruokakolmiossa. Paikkansa pyramidin kärjestä ovat saaneet ”sattumat”. Sieltä löytyy herkkuja monenlaisia muistuttamassa syömisen sallivuudesta. Monilla meistä on ajatus siitä, minkälainen ravinto on itselle sopivaa. Kaareassa isona tavoitteena on vastata näihin mielipiteisiin. Haluamme luoda asiakkaillemme vaihtelevaa tarjontaa. Tyytyväisien asiakkaiden tyhjentyneet lautaset ovat parasta palautetta.

 

Kaarean henkilöstö toivottaa hyvää ravitsemusviikkoa! 

 

Vastuullinen ruokapalvelu