Siirry sisältöön

Kaarea

19.12.2022

Kaarea tuottaa jatkossa Turun koulujen ja päiväkotien ruokapalvelut

Tulevan vuoden alusta lähtien Turun kaupungin koulujen ja päiväkotien ruokapalvelujen järjestäminen siirtyy Arkealta Kaarealle, kun yhtiöiden ja kaupungin kesken sovittu liikkeenluovutus toteutuu. Muutos ei näy kaupunkilaisten arjessa muuten kuin siinä, että koulujen ja päiväkotien ruokalistat löytyvät jatkossa osoitteesta https://menu.kaarea.fi. Samalla tähän asti käytössä olleen Masu-sovelluksen käyttö loppuu.

Kaarea tuottaa joka päivä noin 25 000 koulu- ja päiväkotiateriaa. Turkulaiset lapset ja nuoret saavat jatkossakin nauttia terveellisestä, monipuolisesta ja vastuullisesti tuotetusta ruuasta. Ruoka on merkittävä tekijä myös Turun kaupungin ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.

– Jatkamme Arkean hyvää työtä kestävän kouluruokailun edistämisessä. Tulemme muun muassa lisäämään luomutuotteiden määrää ruokalistoilla. Tavoitteena on päästä Turun kouluissa ja päiväkodeissa toiselle portaalle valtakunnallisessa Portaat luomuun -ohjelmassa, kertoo Kaarean toimialajohtaja Sari Markkola-Niemi.

 

Ruokapalvelutyöntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä

Liikkeenluovutusta on valmisteltu tiiviissä yhteistyössä Arkean kanssa. Liikkeenluovutuksen yhteydessä 260 koulujen ja päiväkotien ruokapalveluissa työskentelevää arkealaista siirtyy vanhoina työntekijöinä Kaarean palvelukseen.

– Toivotamme heidät lämpimästi tervetulleiksi Kaarealle. On hienoa saada joukkoomme kerralla näin monta rautaista ammattilaista huolehtimaan omalta osaltamme lasten ja nuorten hyvinvoinnista, sanoo Markkola-Niemi.

 

Pitkään valmisteltu siirto

Koulu- ja päiväkotiruuan siirto on ollut vireillä pitkään. Turun kaupunginhallitus päätti syksyllä 2021 siirtää koulujen ja varhaiskasvatuksen ruokapalvelusopimukset Arkealta sidosyksikölleen Kaarealle, jolta kaupunki voi hankkia palveluja ilman erillistä kilpailutusta.

Turun kaupungin ja Kaarean välinen palvelusopimus allekirjoitettiin 10.12.2022, ja se astuu voimaan 1.1.2023. Sopimuksella varmistetaan kaupungin ruokapalvelujen erinomainen laatu jatkossakin.