Siirry sisältöön

Kaarea

BLOGI: Kaarean suurten muutosten vuosi alkoi sujuvasti
15.2.2023

BLOGI: Kaarean suurten muutosten vuosi alkoi sujuvasti

Vuosi 2023 alkoi Kaareassa historiallisten muutosten merkeissä. Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ruokapalvelut sekä Turun kaupungin koulu- ja päiväkotiruokailut siirtyivät meille. Tämän myötä ruokapalvelutoimialamme henkilöstömäärä yli kolminkertaistui. Vauhdikas alkuvuosi on sujunut hyvin, sillä muutoksiin valmistauduttiin huolella.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen eli Varhan toiminnan alkaminen 1.1.2023 tarkoitti alueen kuntien sosiaali- ja terveydenhuoltoa tukevien palveluiden ja niiden henkilöstön siirtymistä hyvinvointialueelle. Kaarean osalta tämä tarkoitti sitä, että merkittävä osa hyvinvointialueen ruokapalvelutuotannosta siirtyi liikkeenluovutuksella meille. Samalla saimme riveihimme 160 uutta kaarealaista ja heidän mukanaan kymmenien vuosien aikana kerättyä arvokasta asiantuntemusta ja osaamista.

Vuodenvaihteeseen ajoittui myös Turun kaupungin koulujen ja päiväkotien ruokapalvelujen tarjoajan vaihtuminen. Toiminta siirtyi meille Arkea Oy:ltä liikkeenluovutuksella, ja samalla palvelukseemme siirtyi noin 260 Arkean ruokapalvelujen kokenutta ammattilaista.

 

Hyvä valmistelu takasi palvelujen jatkumisen ilman häiriöitä

Varhan liikkeenluovutuksen valmistelut aloitettiin vuoden 2022 aikana, ja koulu- ja päiväkotiruuan siirto oli vireillä jo loppuvuodesta 2021 alkaen. Muutoksiin valmistauduttiin laatimalla perusteelliset haltuunottosuunnitelmat. Teimme myös tiivistä yhteistyötä liikkeenluovutuskumppanien kanssa kartoittamalla toimintaa, jonka tulisimme ottamaan haltuun. Haltuunottoihin valmistautumiseen osallistui laajasti kaarealaisia muun muassa ruokapalveluiden, hankintojen, talouden, henkilöstöhallinnon ja IT:n osalta.

Liikkeenluovutukset ovatkin sujuneet hyvin etukäteissuunnitelmien mukaisesti. Asiakkaamme sekä hyvinvointialueella että Turun kouluissa ja päiväkodeissa ovat saaneet nauttia tutuista, laadukkaista palveluista ilman häiriöitä, sillä palveluja ovat suurelta osin olleet tarjoamassa samat pätevät ammattilaiset kuin aikaisemminkin.

Liikkeenluovutusten yhteydessä Kaareaan siirtyi vanhoina työntekijöinä iso joukko ruokapalvelujen ammattilaisia, jotka toivotimme lämpimästi tervetulleiksi. Järjestimme jo viime vuoden puolella ja tulemme jatkossakin järjestämään myös erilaisia perehdytys- ja koulutustilaisuuksia, jotta muutos olisi henkilöstölle mahdollisimman sujuvaa.

 

Yhdessä olemme enemmän

Kaarean syntyessä vuonna 2019 aloitimme noin 270 henkilön voimin, mutta nyt meitä kaarealaisia on jo 900. Alusta asti viestimme on ollut: Yhdessä kaikki on paremmin. Yhdessä-sana on edelleen yhtä tärkeä, sillä vain yhdessä pystymme kehittämään toimintaamme entistä paremmaksi. Meille on tärkeintä, että koko porukan – niin uusien kuin vanhojen kaarealaisten – työ jatkuu sujuvasti. Se takaa myös sen, että asiakkaidemme arki pelaa hyvin.

Haluamme jatkossakin olla hyvä ja kilpailukykyinen työnantaja nykyisille ja uusille kaarealaisille. Olemme iloisia jokaisesta meille siirtyneestä ammattilaisesta – yhdessä olemme pystyneet varmistamaan tämän ainutkertaisen muutoksen hallitusti.

Työ on toki vasta alussa. Pyrimme edelleen kehittämään toimintaamme, jotta voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin.

 

kirjoittaja Tuija Rompasaari-Salmi toimii Kaarean toimitusjohtajana