Siirry sisältöön

Kaarea

Kaarean ruokapalveluiden vastuullisuusteot – makaronilaatikon matka jatkuu, osa 2
3.4.2023

Kaarean ruokapalveluiden vastuullisuusteot – makaronilaatikon matka jatkuu, osa 2

Kaarean ruokapalvelut on mukana valtakunnallisessa Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmassa. Kehitysohjelman aikana olemme laatineet oman vastuullisuussuunnitelman ja pohtineet vastuullisuustekojamme ekologisen, kulttuurisen, sosiaalisen ja taloudellisen vastuullisuuden näkökulmasta. Vastuullisuustekojemme toteutumista voi seurata makaronilaatikon matkan myötä. Makaronilaatikon matkan 1. osasta voit lukea lisää.

Makaronilaatikon matka osa 2 – Maistuuko luomumaidossa ekologisuus?

Yksin en vastuullisuustavoitteiden saavuttamisesta selviä, mietti makaronilaatikko. Tarvitsen mukaan koko ateriakokonaisuuden ja siihen kuuluu mm. ruokajuoma. Mitä jos maito vaihdetaan luomuksi?

Luomumaito tulee tiloilta, jotka ovat sitoutuneet toteuttamaan ekologisia periaatteita. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että lehmät saavat kirmata kesällä laitumella päivittäin ja syödä luonnonmukaista rehua.

Miltähän se ekologisuus maistuu? mietti makaronilaatikko.

 

Kaarean ruokapalvelut ovat olleet mukana Portaat luomuun-ohjelmassa keväästä 2022 alkaen. Ohjelmaan liittymällä sitouduimme noudattamaan laatimaamme luomusuunnitelmaa ja voimme seurata omaa kehitystämme etenemällä luomuportailla ja tähtiluokituksissa. Lue lisää

Maaliskuusta 2023 lähtien myös Turun kaupungin kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden ruokapalvelut ovat lähteneet mukaan Portaat luomuun –ohjelmaan. Turun kouluissa ja päiväkodeissa juodaan jatkossa luomumaitoa.

 

Maukkaita ja vastuullisempia ruokailuhetkiä!

 

Yhdessä, paremmin ja sydämellä

Vastuullinen ruokapalvelu