Siirry sisältöön

Kaarea

Tuomas Pentinmäki, kiertävä kokki Kaarean kohteissa
22.6.2023

Tuomas Pentinmäki, kiertävä kokki Kaarean kohteissa

Olen Tuomas Pentinmäki ja työskentelen tällä hetkellä kiertävänä kokkina Turun kasvatuksen ja opetuksen ruokapalvelussa. Tehtävänäni on sijaistaa alueen kokkeja ja ruokapalvelutyöntekijöitä. Perustukikohtani on Yli-Maarian koulu Ypsilon. Alueeni kohteet ovat melko samanlaisia eli kouluja tai päiväkoteja ja joissakin on molemmat. 

Päiväni alkaa yleensä hiukan jälkeen kuuden sillä, että palveluohjaaja kertoo päivän kohteen ja henkilön, jota sijaistan. Jos sijaistan kokkia, aloitan tarkistamalla koulun tai päiväkodin päiväohjelman ja ruokalistan, ja tämän mukaan sitten jaksotan päivän tehtävät.

Työhistoriani ennen kaarealaiseksi tuloa on aika monipuolinen. Yksi vuosikymmen tuli tehtyä asiakaspalvelualan ja myynnin töitä kaupan kassana, postin palvelumyyjänä, lehdenjakajana ja puhelinhaastattelijana. Sitten tein noin kymmenen vuotta kiinteistöpalvelualan tehtäviä – lähes koko puhdistuspalvelualan skaala tuli käytyä läpi ja hiukan vahtimestarinkin tehtäviä kokeiltua. 

Kokiksi päätin lukea itseni noin kahdeksan vuotta sitten. Valmistuin 2017 Loimaan Novidasta ja tein muutaman vuoden sijaisuuksia Varsinais-Suomen alueen eri kunnissa. Arkealla aloitin Auran ruokapalvelukeskuksessa 2019 ja vietin siellä muutaman vuoden. Vaihdoin koulupuolelle Turkuun syksyllä 2021. Kaarealainen minusta tuli, kun Turun kasvatuksen ja opetuksen ruokapalvelut siirtyivät Arkealta Kaarealle vuoden 2023 alussa. 

Arki kaarealaisena on sujunut suurimmilta osin varsin hyvin. Päivittäisessä työssä ainoat muutokset ovat olleet työnantajan nimen vaihtuminen sekä tietyt muutokset päivittäisissä rutiineissa, kuten eri ohjelmisto lomien ja vapaiden hakemisessa.

Olen viihtynyt nykyisessä työssäni erittäin hyvin. Ypsilonin tiimi on pysynyt yhdessä huolimatta muutoksesta Arkeasta Kaareaan, ja olemme pystyneet hoitamaan monia talven ja kevään aikana vastaan tulleita haasteita ja selviytyneet niistä voittajina. Kiitos tästä kuuluu myös omalle esimiehelleni, joka on jaksanut kannustaa ja antanut meille vapaat kädet sumplia ongelmia pois päiväjärjestyksestä. Kiitos kuuluu myös vuorovastaavalle sekä muulle ryhmälle! Ypsilonissa jokainen tuntee olevansa tärkeä ja olennainen osa päivän toimintaa. Ypsilonin hyvän yhteishengen ansiosta olemme onnistuneet täyttämään asiakkaillemme antamamme palvelulupaukset normaalia kiireisempinäkin ajankohtina. 

Muutoksia on edelleen ilmassa, ihmisiä on eläköitymässä ja tehtäviä järjestellään uudestaan. Omiin lähitulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu kouluttautuminen lyhytkoulutuksilla. Kävin juuri hakemassa lisäoppia kylmävalmistuksesta sekä tähän liittyvistä uusista laitteista sekä menetelmistä. Syksyllä olen suunnitellut osallistuvani vegaanisen kasvisruoan kurssille. Uskon elinikäiseen oppimiseen, ja tavoitteeni on joka vuosi pyrkiä oppimaan jotain uutta – joko ammatillisesti tai muun harrastuksen kautta. 

 

Oikein hyvää kesää kaikille!

Tuomas Pentinmäki, kiertävä kokki