Siirry sisältöön

Kaarea

Uusi Mape-sovellus tuo koulujen ruokalistat ja välipalakortin älypuhelimeen
13.9.2023

Uusi Mape-sovellus tuo koulujen ruokalistat ja välipalakortin älypuhelimeen

Turun alueen koulujen ja päiväkotien ruokalistat löytyvät nyt kätevästi uudesta Mape-sovelluksesta. Mape on lapsille, heidän vanhemmilleen sekä koulujen ja päiväkotien henkilökunnalle tarkoitettu mobiilisovellus, josta ruokalistat, niiden allergeenit ja ravintosisällöt löytyvät reaaliaikaisesti. Sovelluksen on suunnitellut turkulainen elintarvikealan viestintätoimisto Foody Allen.

Mape-sovellus helpottaa perheiden ruokasuunnittelua ja sujuvoittaa tiedottamista. Ruokalistojen lisäksi Mapeen kootaan suosituimpien koulu- ja päiväkotiruokien reseptejä kotikeittiöissä hyödynnettäväksi sekä artikkeleja kouluruokailuun liittyvistä uutisista ja ilmiöistä. 

Haluamme lisätä tietoisuutta monipuolisesta ja ravitsevasta koulu- ja päiväkotiruoasta. Mapen avulla ruokien ravintosisältö ja allergeenit ovat helposti kaikkien nähtävissä, kertoo Kaarean ruokapalvelujen toimialajohtaja Sari Markkola-Niemi.

Välipalakortti digitalisoituu

Mapen myötä kouluravintoloissa myytävien välipalojen ostaminen käy jatkossa kätevästi myös älypuhelimella. Vanhemmat lataavat lapsen Mape-sovellukseen saldoa verkkosivuston 
www.mapekouluruoka.fi kautta, jonka jälkeen lapsi voi hyödyntää saldoa välipalojen ostamiseen koulun ruokasalissa.

– Me Kaareassa kehitämme jatkuvasti toimintaamme, joten Mapeen mukaan lähteminen oli meille hieno mahdollisuus. Digitaalinen välipalakortti helpottaa sekä vanhempien että lasten asiointia. Perinteinen paperinen välipalakortti pysyy kuitenkin vielä käytössä Mapen rinnalla, Markkola-Niemi kertoo.

Käyttäjiä osallistetaan kysymyksillä ja kilpailuilla

Mape osallistaa käyttäjiään kuukausittain vaihtuvilla kysymyksillä esimerkiksi kouluruokatoiveisiin, raaka-aineisiin tai lempiherkkuihin liittyen. Kysymyksiin vastanneiden kesken arvotaan huippupalkintoja, kuten elokuvalippuja ja lahjakortteja. Vastauksista Kaarea saa arvokasta tietoa toimintansa kehittämiseen. Lisäksi käyttäjät pääsevät sovelluksen kautta lähettämään palautetta Kaarean ruokapalveluille.

Maksuttoman Mape-sovelluksen voi ladata App Storesta ja Play Kaupasta. Sovelluksen teknisestä toteutuksesta vastaa turkulainen mainostoimisto ja ohjelmistotalo Moods Oy.

Katso ohjeet Mapen välipalaominaisuuden käyttöön » 

 

Lataa Mape-sovellus