Siirry sisältöön

Kaarea

Kaareassa vietetään Reilun kaupan viikkoa
5.10.2023

Kaareassa vietetään Reilun kaupan viikkoa

Reilun kaupan viikolla 9.-15.10.2023 puhutaan vastuullisista valinnoista. Reilun kaupan viikkoa vietetään vuosittain ja sen tarkoituksena on muistuttaa kaikkia suomalaisia Reilun kaupan olemassaolosta ja siitä, miten kukin meistä voi vaikuttaa omilla valinnoillaan reilumpaan kaupankäyntiin. 

Reilun kaupan viikolla 2023 viestitään Reilun kaupan merkin vaikuttavuudesta ja vahvuudesta. Reilun kaupan pääsanoma on tänä syksynä ”Reilu kauppa – Yksi merkki riittää”.

Vastuullinen valinta voi olla helppoa

Vastuullinen kuluttaminen on jo huomattava trendi, mutta vastuullisten valintojen tekeminen tuntuu välillä epäreilun tuskaiselta ja hyvät ajatukset eivät päädy aina teoiksi. Taustalla onkin kysymykset: miten teen vastuullisia tekoja kaupassa ja mitkä vastuullisuusteemat otan huomioon? Mikä on aidosti vastuullista toimintaa? 

Kaarean ruokapalveluissa tehdään vastuullisia valintoja ympäri vuoden. Olemme tänäkin vuonna mukana Reilun kaupan viikolla. Turun kouluissa ja päiväkodeissa saadaan tiistaina 10.10.2023 jälkiruoaksi herkullisia Reilun kaupan banaaneja, jotka ovat reilumpi valinta myös viljelijöille ja työntekijöille.

Reilu kauppa on ainoa sertifiointi, jonka banaanitiloilla työntekijöille maksetaan vähintään peruspalkkaa. Viljelijät saavat myös banaaneistaan takuuhintaa, joka luo paremmat edellytykset kestää hintapaineita. Tämän lisäksi maksetaan vielä bonuksena Reilun kaupan lisää, jonka käytöstä viljelijäyhteisö päättää yhdessä.

 

Reilun kaupan viikko