Siirry sisältöön

Kaarea

Tieto ei lisää tuskaa, se lisää osaamista – Makaronilaatikon matka, osa 6
23.1.2024

Tieto ei lisää tuskaa, se lisää osaamista – Makaronilaatikon matka, osa 6

Paljon kuuluu vastuullisuuteen, mietti makaronilaatikko. Makaronilaatikon pää alkoi olla ihan pyörällä kaikesta tiedosta ja vastuullisuuden erilaisista näkökulmista. Pitäisikö hetkeksi mennä vetäytymään, jos sitten tulisi mieleen, miten tätä kaikkea tietoa voisi hyödyntää. 

Tieto! Keräämällä, analysoimalla ja jakamalla tietoa voi vastuullisuutta kehittää edelleen, oivalsi makaronilaatikko. Mietitäänpä hetki, mitä kaikkea tietoa meillä jo onkaan?

 • Kotimaisuusaste, hiilijalanjälki ja sydänmerkki kertovat ruokailijoille ruoan vastuullisuudesta ja ravitsemuslaadusta. Merkittävää tietoa!
   
 • Ruokalistan ravintosisältöjä tarkastellaan säännöllisesti, jotta ravitsemussuositukset toteutuvat. Kaarea raportoi tilaaja-asiakkaalle, kuinka ravitsemuslaatu on toteutunut.
   
 • Erilaisten ruokavalioiden tilausmäärät auttavat meitä ja tilaaja-asiakkaitamme hahmottamaan asiakaskunnan tarpeita. Kuinka moni syö kasvismakaronilaatikkoa ja kuinka moni gluteenitonta?
   
 • Omavalvontaa varten meillä on suunnitelma ja sen toteutumisesta raportoimme viranomaisille.
  • Ruoan lämpötiloja seurataan säännöllisesti, jotta ne pysyvät raja-arvojen sisällä. Makaronilaatikko ei viihdy lämpimässä
  • Pintahygienianäytteitä otetaan säännöllisesti pinnoilta, jotka ovat kosketuksissa elintarvikkeisiin. Putsplank!
    
 • Myös viranomaiset vierailevat keittiöissämme tarkastelemassa toimintaa. Ravintoloiden Oiva-raportit ovat vapaasti kaikkien katsottavissa.
   
 • Asiakaspalautteet kertovat meille, miten ruoka maistui ja olisiko laadussa kehittämistä. Asiakaspalautteet käsitellään yhdessä tilaaja-asiakkaan kanssa. Uusi hieno asiakaspalautejärjestelmämme auttaa meitä palautteiden käsittelyssä.
   

Tiedon kerääminen, analysoiminen, jakaminen ja raportoiminen asiakkaille auttaa todentamaan vastuullisuustekoja ja ravitsemuslaatua. Onpa ihanaa, kun aina voi oppia jotain uutta, tuumasi makaronilaatikko.

***

Kaarea on ollut mukana valtakunnallisessa Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmassa. Kehitysohjelman aikana laadimme oman vastuullisuussuunnitelmamme ja pohdimme vastuullisuustekojamme ekologisen, kulttuurisen, sosiaalisen ja taloudellisen vastuullisuuden näkökulmasta. Vastuullisuustekojemme toteutumista voit seurata makaronilaatikon matkan myötä.

Lue makaronilaatikon matkan aikaisemmat vaiheet:

Osa 5, Hiilijalanjäljillä!

Osa 4, Voihan hävikki!

Osa 3, Vastuullinen työnantaja

Osa 2, Maistuuko luomumaidossa ekologisuus?

Osa 1, Makaronilaatikon matka alkaa