Siirry sisältöön

Kaarea

Ylijäämäruoan jakelu käynnistyy neljässä Turun koulussa
29.2.2024

Ylijäämäruoan jakelu käynnistyy neljässä Turun koulussa

Punaisen Ristin, Turun kaupungin ja Kaarean pilottihanke koulujen ylijäämäruoan jakamiseksi käynnistyy maaliskuussa. Ruokaa jaetaan Nummenpakan ja Topeliuksen kouluissa sekä Turun Klassillisessa lukiossa maanantaista 4.3.2024 alkaen ja Wäinö Aaltosen koulussa tiistaista 5.3.2024 alkaen. Hankkeen tarkoituksena on, että lounaalta ylijäänyt ruoka tulee ekologisesti hyötykäyttöön ja samalla kouluissa tehdään arjen ekotekoja. 

Ruokaa jaetaan arkipäivinä heti koululounaan päätyttyä. Ajankohdat vaihtelevat kouluittain seuraavasti:

  • Nummenpakan koulun Aurajoen yksikkö (Papinkatu 4, Turku) ma–pe klo 13.15–13.30
  • Turun Klassillinen lukio (Eskelinkatu 4) ma–pe klo 13.20–13.35. 
  • Topeliuksen koulun Pakkarinkadun yksikkö (Pakkarinkatu 10, Turku) ma–pe klo 12.30–12.45
  • Wäinö Aaltosen koulu (Wäinö Aaltosen koulutie 3) ti ja to klo 12.30–12.45

Ruoan jakelusta vastaavat Punaisen Ristin vapaaehtoistyöntekijät. Ruoka jaetaan hakijoiden omiin astioihin. Astioita kannattaa ottaa mukaan useampia siltä varalta, että jaettavana on erikseen salaattia, lisuketta ja pääruokaa. Erityisesti keittoja ja kastikkeita varten astioiden on oltava riittävän tiiviitä. Ruoan määrä vaihtelee, ja saattaa olla päiviä, jolloin jaettavaa ei jää. Jaettavan ruoan määrää ei valitettavasti voida ennakoida.

Koulujen läheisyydessä autoillessa on noudatettava erityistä varovaisuutta, sillä alueilla liikkuu paljon lapsia ja nuoria. Autolla ajaminen koulujen alueille ei ole sallittua. Koulujen alueet ovat savuttomia ja päihteettömiä.

Toivotamme maistuvia ruokailuhetkiä kaikille!