Siirry sisältöön

Kaarea

Nämä ovat toivotuimmat kouluruoat keväällä 2024
3.4.2024

Nämä ovat toivotuimmat kouluruoat keväällä 2024

Toiveruokaviikko tulee taas! Kysyimme ruokatoiveita Turun kouluissa, päiväkodeissa ja toisen asteen oppilaitoksista sähköisellä kyselyllä helmikuussa. Eniten ääniä saaneita lounasruokia tarjotaan Turun kouluissa ja päiväkodeissa toiveruokaviikolla 19, 6.5.-10.5.2024.

Kysely keräsi lähes 6000 vastausta päiväkodeista, kouluista ja toisen asteen oppilaitoksista. 65 % toiveista tuli ylä- ja alakoululaisilta, 16 % toisen asteen opiskelijoilta, 13 % päiväkotilapsilta ja 6 % koulujen ja päiväkotien henkilökunnalta.

Toivotuimpien ruokien top 3 noudatteli samaa kaavaa, kuin syksyllä 2023 toteuttamassamme kyselyssä. Suosituimpia ruokia ovat tänäkin vuonna broilerinugetit, kasvissosekeitto ja tortillat. Lihamakaronilaatikko teki puolestaan paluun varhaiskasvatuksen sekaruokien listaykköseksi. Muita suosikkeja olivat uunimakkara, pinaattiohukaiset, kalapuikot ja kasvispyörykät sekä -nugetit.

Toivomusten perusteella toiveruokaviikolla toukokuussa syödään siis tortilloja, kasvissosekeittoa, broilerinugetteja ja lihamakaronilaatikkoa.

Toivotamme maistuvia lounashetkiä kaikille!

Toivotuimmat päiväkoti- ja kouluruoat kevät 2024

Suosituimmat kouluruoat