Siirry sisältöön

Kaarea

Turun koulujen ylijäämäruoan jakelu laajenee – uusia vapaaehtoisia kaivataan!
15.10.2024

Turun koulujen ylijäämäruoan jakelu laajenee – uusia vapaaehtoisia kaivataan!

Koulujen ylijäämäruoan jakelusta on saatu maaliskuussa 2024 käynnistyneen kokeilujakson aikana hyviä kokemuksia. Punainen Risti ja Turun kaupunki laajentavat jakelua Ruiskadun kampukselle marraskuusta 2024 alkaen.

Nummenpakan, Topeliuksen ja Wäinö Aaltosen kouluissa sekä Turun Klassillisessa lukiossa käynnistynyt kokeilu on saanut hyvän vastaanoton. Koululounaalta yli jäänyt ruoka on tullut tavoitteiden mukaisesti ekologisesti hyötykäyttöön. Kokeilujakson aikana maalis-toukokuussa ruokajaossa tilastoitiin yhteensä 2 857 käyntikertaa ja ruokaa jaettiin arviolta noin 5 700 annosta.

– Olemme saaneet kokeilusta erittäin hyvää palautetta. Sekä ruokaa jakavat Punaisen Ristin vapaaehtoiset että ruokaa hakevat ovat kiitelleet sitä, että hyvä ruoka saadaan ekologisesti hyötykäyttöön. Lisäksi he ovat arvostaneet mukavia kohtaamisia, joita syntyy ruokaa haettaessa, kertoo Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin projektityöntekijä Miika Norro

Vapaaehtoisia tarvitaan lisää

Punainen Risti etsii uusia vapaaehtoisia auttamaan ruokajaossa Ruiskadun kampuksella. Tehtävä ei vaadi erityistaitoja tai hygieniapassia, ja vuorot voi valita joustavasti. Vapaaehtoisille järjestetään info- ja perehdytystilaisuus Ruiskadun kampuksen alakerran ruokasalissa tiistaina 29.10.2024 klo 13.30. Kahvitarjoilun vuoksi pyydämme ilmoittautumaan Miika Norrolle viimeistään 25.10. (miika.norro@redcross.fi tai 0404895754).

Ruiskadun kampuksen lisäksi myös Topeliuksen ja Wäinö Aaltosen kouluilla kaivataan uusia vapaaehtoisia tukemaan jo vakiintunutta toimintaa. Tarkemmat aikataulut ja osoitteet sivulta www.ruoka-apu.fi.

Artikkelin kuva: Miika Norro, Suomen Punainen Risti

Lisää aiheesta