Siirry sisältöön

Kaarea

Usein kysyttyjä kysymyksiä Mape-sovelluksesta

Usein kysyttyjä kysymyksiä Mape-sovelluksesta

Miten saan ladattua välipalakortin saldoa lapseni sovellukseen/laitteelle?

Välipalakorttiin ladataan saldoa mapekouluruoka.fi-sivustolla. Sivustolle luodaan oma tili, jonka kautta saldon ostaminen käy nopeasti ja näppärästi. Lapsen laite liitetään tiliin Mape-sovelluksesta löytyvällä laitekohtaisella QR-koodilla.

Miten saan liitettyä lapseni Mape-sovelluksen/laitteen mapekouluruoka.fi-sivustolle?
  1. Hae lapsen Mape-sovelluksesta laitekohtainen QR-koodi:
    Laite liitetään mapekouluruoka.fi-sivustolle luotuun tiliin Mape-sovelluksesta löytyvällä QR-koodilla. QR-koodi löytyy sovelluksen sivuvalikosta, Miten välipalakortti toimii -sivulta. Laitekohtainen koodi löytyy sivun alalaidasta, joka skannataan.
  2. Skannaa QR-koodi kirjautumalla omalle tilille mapekouluruoka.fi-sivustolla:
    Laitteen skannaus onnistuu kirjautumalla mapekouluruoka.fi-sivustolle ja valitsemalla “Lisää uusi laite” laitteiden listaussivulta. Jos ainuttakaan laitetta ei ole vielä linkitetty tilille, laitteen skannaustoiminnallisuus avautuu heti kirjautumisen jälkeen.
Pystynkö vaihtamaan välipalakortin saldoa sovellusten/laitteiden välillä?

Kyllä, siirtäminen onnistuu mapekouluruoka.fi-sivuston kautta tiliin linkitettyjen laitteiden välillä. Kirjaudu sisään omilla tunnuksillasi ja valitse laiteiden listaussivulta “Siirrä saldoa”.

Yritän ostaa koulussa välipalaa, mutta sovellukseen tulee teksti Välipalakortti ei ole käytössä valitussa koulussa. Miten toimin?

Tarkista Mape-sovelluksen etusivulta, että sinulla valittuna oikea koulu, josta haluat ostaa välipalaa. Jos välipalan ostaminen on mahdollista kyseisessä koulussa, avautuu ostomahdollisuus välipalakorttiin.

Välipalakortti on veloittanut ostokseni tuplana. Mitä teen?

Mene osoitteeseen mapekouluruoka.fi. Kirjaudu sisään omilla tunnuksillasi ja valitse sivustolta laite, jolla ostos on tehty. Siirry maksutapahtumiin valitsemalla “Tapahtumat” ja valitse sieltä välipalakorttiosto, josta haluat palautuksen. Maksutapahtumasivun alalaidasta löytyy palautuspyyntölomake, jonka täyttämällä voit pyytää palautusta.

Lapseni puhelin hävisi. Saako välipalakortissa jäljellä olevan saldon palautettua?

Saldoa pystyy siirtämään eri laitteiden välillä. Siirtäminen toiselle laitteelle onnistuu mapekouluruoka.fi-sivuston kautta. Kirjaudu sisään omilla tunnuksillasi ja siirry linkitettyjen laitteiden listausnäkymään. Maksun siirron pystyy tekemään “Siirrä saldoa” -painikkeen kautta.

En pääse syöttämään välipalakorttiin maksua. Mitä teen väärin?

Haluttu summa rullataan/vieritetään näytöllä ylöspäin. Sitä ei saa syötettyä painamalla.

Takaisin Mape-ohjeisiin »