Siirry sisältöön

Kaarea

Kaarea panostaa hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen päivittämällä autokantaansa
4.9.2023

Kaarea panostaa hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen päivittämällä autokantaansa

Kaarea taistelee ilmastonmuutosta vastaan uusimalla autokantaansa ja vähentämällä hiilidioksidipäästöjään. Kaarean kiinteistöpalvelujen autokalustoa on päivitetty korvaamalla osa pakettiautoista sähköautoilla sekä vaihtamalla dieselautojen polttoaineeksi ympäristöystävällinen biodiesel. 

Autokantaa on uusittu viimeisen kolme vuoden aikana. Kaarean diesel-pakettiautojen polttoaineeksi on vaihdettu 100 % jätteistä ja tähteistä valmistettu Neste MY Uusiutuva Diesel. Uusiutuvan dieselin käytön hiilidioksidipäästöt ovat nolla, koska palamisessa vapautuneen biopohjaisen hiilidioksidin määrä vastaa raaka-aineen aiemmin sitomaa määrää.* Lisäksi vanhoja pakettiautoja on poistettu käytöstä ja tilalle on hankittu viisi uutta sähköpakettiautoa.

Kaarean kiinteistöpalvelujen työtehtävissä alkuvuoden 2023 aikana ajetuista kilometreistä kaiken kaikkiaan 50 % on ajettu Neste MY Dieselillä ja sähköllä 16 %. Käyttämällä Neste MY Uusiutuvaa Dieseliä olemme näin ollen vähentäneet autojen käytönaikaisia päästöjä 55 %, ja sähköautoja käyttämällä 14 %”, kertoo Kaarean kiinteistöpalvelujen toimialajohtaja Olli Koivukangas.

Ukrainan sota ja epävakaa maailmantilanne ovat hidastaneet hiilidioksidipäästöjen vähentämistä. Varmistaakseen palveluidensa jatkumisen keskeytyksettä, Kaarea varautui polttoainejakelun mahdollisiin häiriöihin investoimalla omaan 5000 litran dieselsäiliöön vuonna 2022. Säiliö täytettiin biodieselin sijaan tavallisella dieselillä, koska sen säilyvyys on biodieseliä parempi.

Sodan vuoksi jouduimme tinkimään tavoitteistamme vähentää käytönaikaisia CO2-päästöjä. Olemme käyttäneet normaalia dieseliä toukokuun puolivälistä elokuuhun 2023, jonka aikana biodieselin käyttö valitettavasti väheni noin 3700 litraa”, Koivukangas kommentoi.

Kaarea jatkaa vastuullisuussuunnitelmansa toteuttamista. Suunnitelman tarkoituksena on pienentää Kaarean hiilijalanjälkeä sekä edistää Turun kaupungin tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä.

Sähköautot Kaarea

Uudet sähköpakettiautot ovat saaneet kylkeensä tunnistettavat Kaarea-teippaukset. Kuvassa Kaarean kiinteistöpalvelujen toimialajohtaja Olli Koivukangas asennustiimiläisten kanssa.

 

*Lähde: https://www.neste.fi/vastuulliset-ratkaisut/ratkaisut/uusiutuvat-polttoaineet/pienemmat-paastot