Siirry sisältöön

Kaarea

Ei ruokaa roskiin – Vähennetään hävikkiä yhdessä!
23.9.2024

Ei ruokaa roskiin – Vähennetään hävikkiä yhdessä!

Kaarean keittiöissä valmistuu päivittäin noin 60 000 ateriaa, joten ruokahävikin minimointi on meille ensiarvoisen tärkeää. Otamme hävikin vähentämisen huomioon aina ruokalistojen suunnittelusta valmistukseen ja tarjoiluun asti. Huolellisesti suunnitellusta ateriasta ei jää muruakaan yli.

Valtakunnallista hävikkiviikkoa vietetään 23.–29.9.2024. Kuluttajaliiton järjestämän hävikkiviikon tavoitteena on herättää keskustelua ruokahävikistä ja lisätä ruoan arvostusta. Kaarea haluaa olla aktiivisesti mukana edistämässä vastuullisia ruokatapoja. Tämä on oiva tilaisuus tuoda esille hyviä käytäntöjä ruokahävikin minimoimiseksi ja innostaa ruokailijoita mukaan näihin talkoisiin.

Me Kaareassa seuraamme ruokahävikin määrää ja kirjaamme sen ylös päivittäin. Näin tiedämme tarkkaan eri ruokien menekin ja hävikin, ja hyödynnämme tietoja muun muassa ruokalistojemme suunnittelussa.

Ruokasaleissamme rohkaisemme asiakkaita syömään monipuolisesti, mutta vähentämään lautashävikkiä. Otetaan lautaselle vain se, minkä jaksamme syödä – ruokaa voi aina hakea lisää! Monissa toimipisteissämme myymme tai lahjoitamme päivän päätteeksi hävikkiruokaa, jotta hyvä ruoka ei päädy biojätteeseen.

Pienillä valinnoilla voimme yhdessä vaikuttaa hävikin vähentämiseen merkittävästi. Ruokailetpa sitten henkilöstöravintolassamme, hoivakohteessamme, koulussa tai päiväkodissa – looginen ruokailukäyttäytyminen vähentää hävikin syntymistä.

Lisää vinkkejä hävikin vähentämiseen löydät kampanjan sivuilta: https://havikkiviikko.fi/

Lisää aiheesta