13.6.2022

Turun Luostarimäen museoalue on ollut suljettuna sähkö-, vesi- ja viemärijärjestelmän uudistamisprojektin takia. Nyt mittava projekti on tulossa päätökseen ja museo avautuu uudelleen yleisölle. Museokorttelin juuret juontavat aina 1700-luvulle asti. Projekteissa pitää varautua siihen, että vastaan voi tulla erilaisia yllätyksiä. Arvokkaassa ympäristössä työskentely vaatii useamman osapuolen yhteistyötä. Kaarean vastaamassa projektissa on työskennellyt niin Kaarean omaa henkilöstöä kuin useampia yhteistyökumppaneita.

24.5.2022

Alkuun haluan sanoa, että koulutus on tärkeää. Se antaa ymmärrystä tulevasta työstä ja opettaa työskentelytaitoja, mutta koulutus ei yksin riitä varmistamaan osaamista. Todellinen oppiminen alkaa vasta sitten, kun pääsee itse töihin käsiksi. Ensimmäisen työpaikan saaminen omalta alalta voi olla haastavaa. Työnantajat odottavat usein pidempää työkokemusta ja työkokemuksen saamiseksi tarvitaan työpaikka. Kiinteistöala on mielenkiintoinen ja sieltä löytyy monenlaista tehtävää. Se sisältää rakentamista, ylläpitoa ja kunnossapitoa isompiin sekä pienempiin kohteisiin. Kaareassa olemme erikoistuneet kunnossapitoon. Nuorille on tarjolla monenlaisia mahdollisuuksia käytännön työstä esimiestehtäviin.  

3.5.2022

Kaarean henkilöstöravintolat keräsivät perjantaina 22.4. yhdessä Unican ravintoloiden ja Arkean opiskelijaravintoloiden kanssa varoja Ukrainan lapsille. Tukikampanjaan pystyi osallistumaan lounastamalla kampanjassa mukana olevissa ravintoloissa. Jokaista lounasta kohden ohjasimme 1,00 euron avustuksen Unicefille, joka tekee tärkeää avustustyötä Ukrainassa.

22.4.2022

Kaarean hallitus on hyväksynyt 2021 tilinpäätöksen maaliskuun kokouksessaan. Tilinpäätöksen tulos oli positiivinen ja tilikauden voitto oli 3,2 %. Tulokseen voi olla erityisen tyytyväinen, koska se saavutettiin vaikeana korona vuonna. Erityisen kiitoksen ovat ansainneet Kaarean sitoutunut ja ammattitaitoinen henkilöstö, jotka ovat omalla toiminnallaan mahdollistaneet tämän.

21.4.2022

Kaarean henkilöstöravintolat ovat mukana Unican ravintoloiden ja Arkean opiskelijaravintoloiden kanssa tukikampanjassa, jossa keräämme varoja Ukrainan lapsille. Ukrainan sotaa on paennut miljoonia ihmistä, joista suuri osa on lapsia. Haluamme yhdessä osoittaa tukea hätää kärsiville ja tehdä jotain konkreettista.

Perjantaina 22.4.2022 ohjaamme jokaista lounasta kohden 1,00 euron avustuksen Unicefille, joka tekee tärkeää avustustyötä alueella. Osallistua voit lounastamalla paikan päällä tai hakemalla annoksen mukaan Kaarean ravintoloista. Kampanjassa mukana ovat Kaarean kaikki henkilöstöravintolat Turussa, Salossa ja Uudessakaupungissa.

13.4.2022

Suomessa niin kuin koko maailmassa on eletty erikoisia aikoja jo yli kahden vuoden ajan. Globaali pandemia on ollut riesanamme pitkään ja tämä alkuvuosi on tuonut huoleksemme vielä järkyttävämpiä asioita sodan muodossa. Havaittavissa on kuitenkin myös yhdistymistä ja auttamishalua ihmisten ja valtioiden välillä.

 

28.3.2022

Vastuullisuus on meille tärkeää, ja se ohjaa toimintaamme. Osana vastuullisuustekojamme ja oman toimintamme kehittämistä ruokapalvelumme liittyivät mukaan Portaat luomuun – ohjelmaan. Ohjelmaan liittymällä sitoudumme noudattamaan laatimaamme luomusuunnitelmaa ja voimme seurata omaa kehitystämme etenemällä luomuportailla ja tähtiluokituksissa.

9.3.2022

Puhtauspalveluala on kärsinyt pitkään työvoimapulasta. Meillä Kaareassa on ollut hyvä työvoimatilanne, mutta nyt työvoimapulan aiheuttamat haasteet alkavat näkyä meilläkin, ja etsimme aktiivisesti uusia osaajia tiimiimme. Miksi meille kannattaa hakea töihin? Kaarea on vakaa ja turvallinen työpaikka. Haluamme luoda turvallisen työilmapiirin, jossa on mukava työskennellä. Kaarea on huoltovarmuusyksikkö, ja tästä syystä työmme on erityisen merkityksellistä.

8.2.2022

Elintarvikehankinnat ovat merkittävä osa ammattikeittiöiden toimintaa. Elintarvikkeiden tulee olla laadukkaita ja tuoreita, sekä oikeaan aikaan toimitettuja. Elintarvikehankinnat ovat läheisesti yhteydessä ruokalistasuunnittelun kanssa. Huolellisesti suunniteltu hankintaketju varmistaa, että tuotteet ovat oikeaan aikaan keittiöissä käytettävissä ja kustannukset pysyvät hallinnassa. Suunnitelmallisuus säästää kustannuksista laadusta tinkimättä. Suunnitelmallisuus tarkoittaa myös sitä, että käyttämämme tuotevalikoima edistää työturvallisuutta ja sujuvoittaa valmistusprosesseja.

3.2.2022

Näiden reilun 40 työssäolovuoden aikana olen tehnyt erilaisia työtehtäviä ja ollut useamman työnantajan palveluksessa, yksityisissä yrityksissä ja kunnallisilla toimijoilla. Yhteiskunta ja työelämä on toki paljon muuttunut näiden vuosien aikana, mutta niin olen varmasti minä itsekin muuttunut sekä ihmisenä että työntekijänä. Itselleni työssä tärkeitä asioita ovat asetetut tavoitteet ja haasteet, selkeä päämäärä mitä yhteisesti tavoitellaan ja tietysti erilaiset ihmiset niin asiakkaat kuin työkaverit.

31.1.2022

Uuteen TYKS Majakkasairaalaan on avautunut Kaarean kahvila. Uusi kahvila toimii jo, mutta toiminnan lopullinen testaus tapahtuu sairaalan avautuessa. Aulassa sijaitseva kahvila houkuttelee pysähtymään. Korkea ja valoisa tila kutsuu viihtymään ja nauttimaan ympärillä olevasta taiteesta sekä mahtavasta tarjonnasta. Kahvilan tarjontaa on rakennettu asiakastoiveita ja -tarpeita kuunnellen. Sinne on tulossa testaukseen myös jotain ihan uutta.

18.1.2022

Kaarean aterioita nauttivat kaikenikäiset asiakkaamme. Valmistamme aterioita päiväkoteihin, kouluihin, sairaaloihin ja ikäihmisille. Henkilöstöravintoloissa aterioi taas työikäisiä ja opiskelijoita. Millä perusteella päätetään, mitä milloinkin on tarjolla?

Mitä on ruokalistasuunnittelu ammattikeittiössä? Tähän kysymykseen haimme vastausta keskustelemalla Kaarean ruokapalveluiden asiantuntijoiden tuotesuunnittelija Katja Pöyryn ja ravitsemusasiantuntija Leena Hjortin kanssa.

12.1.2022

Kunnissa on monenlaisia kiinteistöjä ja toimintaa. Koulujen, sairaaloiden, vanhuskeskusten ja museoiden palveluiden ylläpito vaatii oman osaamisensa. Jokaisella toiminnalla on oma luonteensa ja vaatimuksensa, jotka pitää ottaa huomioon ruoka-, puhtaus-, ja kiinteistöpalveluissa. In house -yhtiönä Kaarea on omistajiensa palveluntuottaja, jossa tunnetaan eri kohderyhmien tarve tarkasti.

2.12.2021

Mihin huomiosi kiinnittyy, kun saavut omalle työpaikallesi? Saako ensimmäisenä sinun huomiosi se, ettei oma esimies ole paikalla vai huomaatko, että taukotilan roska-astia pursuaa täynnä roskaa? 3.12. vietämme puhtauspäivää, jonka teemana on ”Kiitä siivoojaa”. Päivän tarkoituksena on herätellä meitä kaikkia huomaamaan siivoustyön merkitys meille jokaiselle. Anna sinäkin arvostuksesi ympäristön puhtaudesta huolehtiville ja kiitä siivoojaa.

 

24.11.2021

Olimme mukana 16.11.2021 Turun Messukeskuksessa järjestetyssä RekryExpossa. Osastollamme kerroimme Kaareasta ja avoimista työpaikoistamme. Haastattelimme työmahdollisuuksista kiinnostuneita ja osastolla oli myös mahdollisuus jättää hakemus. Koemme, että RekryExpo oli onnistunut tapahtuma ja kävimme monta mielenkiintoista keskustelua.

22.11.2021

Olemme pohtineet asiakaskokemusta useasta näkökulmasta. Mitä tahansa palvelumme prosessia tai eri tekemisen osa-aluetta mietimmekään, liittyy siihen aina asiakas. Oli sitten kyse organisaation tukitoiminnoista tai tuottamamme palvelun ydinprosessista, ilman asiakkaitamme meitä ei ole olemassa.

4.11.2021

Ravitsemustiede sai vuonna 2020 ansaitusti oman teemaviikkonsa. Järjestyksessään toista teemaviikkoa vietettiin 8.-12.11.2021. Viikon tavoitteena on tehdä ravitsemustiedettä tutummaksi. Ravitsemusviikon kattoteemana on tänä vuonna tutkittu tieto.

Kaarean ruokapalveluiden toiminta nojaa tutkittuun ravitsemustietoon. Ravitsemussuositukset laaditaan kattavan tutkimusnäytön pohjalta ja ne toimivat Kaarean ruokapalvelussa suunnittelun ja toteutuksen lähtökohtana. Suosituksia on laadittu koko väestöä koskettavan suosituksen lisäksi eri kohderyhmille, joita hyödynnämme kattavasti. 

13.10.2021

Isoa tuotantokeittiötä voidaan pitää haasteellisena työpaikkana jo kokonsakin puolesta. Mutta kun kokoon lisätään vielä aukiolo vuoden jokaisena päivänä ja sairaalaympäristö, syntyy asiakaspalveluun monia lisähaasteita. Yhtenä työtiiminä tuotantokeittiössä toimivat palveluesimies ja vuorovastaavat, jotka hoitavat päivittäisen toiminnan työntekijöiden, yhteistyökumppaneiden, asiantuntijoiden ja muiden sidosryhmien kanssa. Sidosryhmistä tärkeimmäksi nousevat asiakkaan edustajat, joiden kanssa hyvä yhteistyö luo onnistuneen asiakaskokemuksen.

6.10.2021

Roosa nauha -päivää vietetään perjantaina 8.10. Haluamme omalta osalta huomioida päivää Roosa nauha pullan muodossa. Tapa on vuosien saatossa vakiintunut perinteeksi, koska mielestämme päivän aiheen tärkeys ansaitsee tulla huomioiduksi.

24.9.2021

Kiinteistöpalvelumme osaavissa käsissä tilamuutosprojektit hoituvat suunnittelusta valmiiksi.  Turun Martin koulussa tehty teknisen luokan muutosprojekti on loistava esimerkki siitä, miten eri tiimimme toimivat yhteistyössä suunnittelusta, rakennustiimiin ja puusepänverstaalle. Opetussuunnitelmat ja oppilasmäärät vaikuttavat koulujen tilan käyttöön ja muutostarpeeseen. Martin koulussa oli tarve muuttaa teknisen työn tilat paremmin toimiviksi ja vastaamaan nykyisen opetussuunnitelman tarvetta. Kun asiakas on yksilöinyt tarpeen ja muutosprojektille on hyväksyntä, tulee Kaarean kiinteistöpalveluiden vuoro toteuttaa niitä.