15.2.2023

Vuosi 2023 alkoi Kaareassa historiallisten muutosten merkeissä. Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ruokapalvelut sekä Turun kaupungin koulu- ja päiväkotiruokailut siirtyivät meille. Tämän myötä ruokapalvelutoimialamme henkilöstömäärä yli kolminkertaistui. Vauhdikas alkuvuosi on sujunut hyvin, sillä muutoksiin valmistauduttiin huolella.

19.12.2022

Tulevan vuoden alusta lähtien Turun kaupungin koulujen ja päiväkotien ruokapalvelujen järjestäminen siirtyy Arkealta Kaarealle, kun yhtiöiden ja kaupungin kesken sovittu liikkeenluovutus toteutuu. Muutos ei näy kaupunkilaisten arjessa muuten kuin siinä, että koulujen ja päiväkotien ruokalistat löytyvät jatkossa osoitteesta https://menu.kaarea.fi. Samalla tähän asti käytössä olleen Masu-sovelluksen käyttö loppuu.

24.11.2022

Aloitin Kaarealla työskentelyn huhtikuussa 2022. Tässä mietteitäni, millaiseksi olen kokenut aloituksen uudessa työpaikassani. 

4.11.2022

Ravitsemustiede on saanut ansaitusti oman teemaviikkonsa. Järjestyksessään kolmatta teemaviikkoa vietetään 7.–11.11. Sen tavoitteena on tehdä näkyväksi ravitsemustieteilijöiden tekemää työtä. 

Ravitsemuksen arvostus on juurtunut Kaarean ruokapalvelun perustuksiin. Ravitsemuksen merkitys toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa on ollut vahvasti mukana yrityksen ensimmäisestä päivästä lähtien koko henkilöstön ja ravitsemusasiantuntijoiden toimesta. Toimintamme nojaa ravitsemussuosituksiin ja tutkittuun ravitsemustietoon. Laajan asiakaskunnan myötä saammekin hyödyntää monia eri kohderyhmille laadittuja suosituksia. 

8.9.2022

Kaarean ruokapalvelut on mukana valtakunnallisessa Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmassa. Kehitysohjelman aikana olemme laatineet oman vastuullisuussuunnitelman ja pohtineet vastuullisuustekojamme ekologisen, kulttuurisen, sosiaalisen ja taloudellisen vastuullisuuden näkökulmasta. Vastuullisuustekojemme toteutumista voit nyt seurata makaronilaatikon matkan myötä. Makaronilaatikon matkan ensimmäisessä vaiheessa pureudutaan siihen, miten perinteinen makaronilaatikko muuntautuu vastuullisempaan muotoon.

13.6.2022

Turun Luostarimäen museoalue on ollut suljettuna sähkö-, vesi- ja viemärijärjestelmän uudistamisprojektin takia. Nyt mittava projekti on tulossa päätökseen ja museo avautuu uudelleen yleisölle. Museokorttelin juuret juontavat aina 1700-luvulle asti. Projekteissa pitää varautua siihen, että vastaan voi tulla erilaisia yllätyksiä. Arvokkaassa ympäristössä työskentely vaatii useamman osapuolen yhteistyötä. Kaarean vastaamassa projektissa on työskennellyt niin Kaarean omaa henkilöstöä kuin useampia yhteistyökumppaneita.

24.5.2022

Alkuun haluan sanoa, että koulutus on tärkeää. Se antaa ymmärrystä tulevasta työstä ja opettaa työskentelytaitoja, mutta koulutus ei yksin riitä varmistamaan osaamista. Todellinen oppiminen alkaa vasta sitten, kun pääsee itse töihin käsiksi. Ensimmäisen työpaikan saaminen omalta alalta voi olla haastavaa. Työnantajat odottavat usein pidempää työkokemusta ja työkokemuksen saamiseksi tarvitaan työpaikka. Kiinteistöala on mielenkiintoinen ja sieltä löytyy monenlaista tehtävää. Se sisältää rakentamista, ylläpitoa ja kunnossapitoa isompiin sekä pienempiin kohteisiin. Kaareassa olemme erikoistuneet kunnossapitoon. Nuorille on tarjolla monenlaisia mahdollisuuksia käytännön työstä esimiestehtäviin.  

3.5.2022

Kaarean henkilöstöravintolat keräsivät perjantaina 22.4. yhdessä Unican ravintoloiden ja Arkean opiskelijaravintoloiden kanssa varoja Ukrainan lapsille. Tukikampanjaan pystyi osallistumaan lounastamalla kampanjassa mukana olevissa ravintoloissa. Jokaista lounasta kohden ohjasimme 1,00 euron avustuksen Unicefille, joka tekee tärkeää avustustyötä Ukrainassa.

22.4.2022

Kaarean hallitus on hyväksynyt 2021 tilinpäätöksen maaliskuun kokouksessaan. Tilinpäätöksen tulos oli positiivinen ja tilikauden voitto oli 3,2 %. Tulokseen voi olla erityisen tyytyväinen, koska se saavutettiin vaikeana korona vuonna. Erityisen kiitoksen ovat ansainneet Kaarean sitoutunut ja ammattitaitoinen henkilöstö, jotka ovat omalla toiminnallaan mahdollistaneet tämän.

21.4.2022

Kaarean henkilöstöravintolat ovat mukana Unican ravintoloiden ja Arkean opiskelijaravintoloiden kanssa tukikampanjassa, jossa keräämme varoja Ukrainan lapsille. Ukrainan sotaa on paennut miljoonia ihmistä, joista suuri osa on lapsia. Haluamme yhdessä osoittaa tukea hätää kärsiville ja tehdä jotain konkreettista.

Perjantaina 22.4.2022 ohjaamme jokaista lounasta kohden 1,00 euron avustuksen Unicefille, joka tekee tärkeää avustustyötä alueella. Osallistua voit lounastamalla paikan päällä tai hakemalla annoksen mukaan Kaarean ravintoloista. Kampanjassa mukana ovat Kaarean kaikki henkilöstöravintolat Turussa, Salossa ja Uudessakaupungissa.

13.4.2022

Suomessa niin kuin koko maailmassa on eletty erikoisia aikoja jo yli kahden vuoden ajan. Globaali pandemia on ollut riesanamme pitkään ja tämä alkuvuosi on tuonut huoleksemme vielä järkyttävämpiä asioita sodan muodossa. Havaittavissa on kuitenkin myös yhdistymistä ja auttamishalua ihmisten ja valtioiden välillä.

 

28.3.2022

Vastuullisuus on meille tärkeää, ja se ohjaa toimintaamme. Osana vastuullisuustekojamme ja oman toimintamme kehittämistä ruokapalvelumme liittyivät mukaan Portaat luomuun – ohjelmaan. Ohjelmaan liittymällä sitoudumme noudattamaan laatimaamme luomusuunnitelmaa ja voimme seurata omaa kehitystämme etenemällä luomuportailla ja tähtiluokituksissa.

9.3.2022

Puhtauspalveluala on kärsinyt pitkään työvoimapulasta. Meillä Kaareassa on ollut hyvä työvoimatilanne, mutta nyt työvoimapulan aiheuttamat haasteet alkavat näkyä meilläkin, ja etsimme aktiivisesti uusia osaajia tiimiimme. Miksi meille kannattaa hakea töihin? Kaarea on vakaa ja turvallinen työpaikka. Haluamme luoda turvallisen työilmapiirin, jossa on mukava työskennellä. Kaarea on huoltovarmuusyksikkö, ja tästä syystä työmme on erityisen merkityksellistä.

8.2.2022

Elintarvikehankinnat ovat merkittävä osa ammattikeittiöiden toimintaa. Elintarvikkeiden tulee olla laadukkaita ja tuoreita, sekä oikeaan aikaan toimitettuja. Elintarvikehankinnat ovat läheisesti yhteydessä ruokalistasuunnittelun kanssa. Huolellisesti suunniteltu hankintaketju varmistaa, että tuotteet ovat oikeaan aikaan keittiöissä käytettävissä ja kustannukset pysyvät hallinnassa. Suunnitelmallisuus säästää kustannuksista laadusta tinkimättä. Suunnitelmallisuus tarkoittaa myös sitä, että käyttämämme tuotevalikoima edistää työturvallisuutta ja sujuvoittaa valmistusprosesseja.

3.2.2022

Näiden reilun 40 työssäolovuoden aikana olen tehnyt erilaisia työtehtäviä ja ollut useamman työnantajan palveluksessa, yksityisissä yrityksissä ja kunnallisilla toimijoilla. Yhteiskunta ja työelämä on toki paljon muuttunut näiden vuosien aikana, mutta niin olen varmasti minä itsekin muuttunut sekä ihmisenä että työntekijänä. Itselleni työssä tärkeitä asioita ovat asetetut tavoitteet ja haasteet, selkeä päämäärä mitä yhteisesti tavoitellaan ja tietysti erilaiset ihmiset niin asiakkaat kuin työkaverit.